Vet du hva bilen din koster deg_

Vet du hva bilen din koster deg?

Her er en påminnelse om tre økonomiske faktorer du må huske å ta med i bilregnestykket ditt. Og en alternativ løsning om du vil slippe å tenke på disse.

Det blir stadig dyrere å ha bil, viser Opplysningsrådet for veitrafikkens (OFV) årlige rapport «Kostnader ved bilhold – eksempler på beregning 2024».

Rapporten peker på flere faktorer som har gjort både nybilkjøp og øvrige kostnader knyttet til bil dyrere. Blant annet peker den på svak kronekurs, produksjonsutfordringer og en økt konsumindeks over et par år.

Om du vil slippe å tenke på dette og andre økonomiske bilbekymringer kan Fleks være et svært godt alternativ. Da betaler du kun en fast månedspris og trenger ikke tenke på annet enn den.

Her er noen gode grunner til å velge Fleks:

Ingen verditaprisiko

Verditap er den aller største kostnaden OFV peker på i sin rapport. Dette er også noe som mange ikke tenker så mye på i det daglige bilbudsjettet, siden det primært er noe du blir oppmerksom på når du skal selge bilen eller noe ekstraordinært skjer.

Et eksempel på sistnevnte er da en stor bilprodusent senket prisene en av sine mest populære modeller i januar 2023. Resultatet av den kraftige prisreduksjonen var at verdien på bortimot alle brukte biler falt med 15-20 prosent over natten.

Utenom ekstraordinære hendelser som dette, varierer det litt etter merke og biltype hvilket verditap du må regne med. Men en tommelfingerregel sier at biler taper seg 35 til 45 prosent av innkjøpsprisen de første tre årene.

Hvis du kjøper en ny bil til 500.000 og den taper seg 40 prosent de første 3 årene, tilsvarer det et årlig verditap på rundt 67.000 kroner. Dette er viktig å huske på om du skal selge bilen videre, og spesielt om du har tatt opp billån.

Tre tips til Fleks-biler

Polestar2

Polestar 2 Sportslig familiebil

Polestar passer for både familier og den designinteresserte, og er perfekt for nordiske forhold.

tesla_model_y-77a83b67c9e51d1713261b616f02dfb6

Tesla Model Y Mest solgte bil i 2023

En folkefavoritt blant mange og faktisk den mest solgte bilen i Norge i fjor. Tesla Model Y har plass til alt du trenger og tar deg langt avgårde.

kia-ev6-6fc4382bfb5d46c61d57de918bd96398

Kia EV6 Et strålende valg for langturene

I denne bilen får du plass til både en og to og fem kofferter, og du kommer deg langt og lenger enn langt før du må lade. Hengerfeste, firehjulstrekk og mulighet for takstativ har den også.

Ingen uforutsette renter eller årevis med lån

Mange baker billånet inn i huslånet, og betaler på bilen lenge etter at den er solgt. Her er et eksempel på hva et bilkjøp bakt inn i huslånet kan koste deg:

Kjøper du en bil til 500.000 kroner, innbakt i et lån med 30 års løpetid, har 75.000 kroner i egenkapital og 5,19 prosent rente, betaler du 2331 kroner per måned i 30 år. Totalt har bilen kostet deg utrolige 914.160 kroner i løpet av disse årene (!).

Dette gjelder også om bilen er solgt for mange år siden, og det er lenge siden du hadde noen glede av den.

Do5wyODZV6

Hos Fleks slipper du å tenke på lån. Det er ingen krav til innskudd, og siden du ikke har lån er du kvitt bilkostnadene når du leverer inn bilen. Så kan du heller bruke pengene dine på andre ting.

Service, veihjelp, dekkskift, dekkhotell og forsikring inkludert.

Med mindre du kan mekke på bilen selv, risikerer du å få en verkstedregning på mange tusen kroner i fanget. Gjerne når det passer som minst. I tillegg må du betale forsikring. Mange av oss lar andre ta seg av dekkskift og dekkoppbevaring også. Det er kostnader du må regne med, og som er lett å glemme i bilregnestykket. Med Fleks får du alt dette inkludert i den faste månedsprisen.

Full forutsigbarhet og ingen lange kontrakter

Når du inngår en leasingkontrakt må du ofte binde deg for flere år av gangen. Og som du vet, kan mye endre seg i løpet av et par år – enten det gjelder økonomien eller livet generelt.

Med Fleks velger du hvor ofte du ønsker å fornye abonnementet, og dermed hvor mye forutsigbarhet og frihet du ønsker. Ønsker du full fleksibilitet, kan du velge månedlig fornyelse. Har du litt lenger briller på, kan du velge halvårig fornyelse og om du ønsker deres mest langsiktige alternativ velger du abonnement med årlig fornyelse.

Da får du også Fleks sin aller beste månedspris.