Publisert: 2. juni, 2023 under Uncategorized

Slik gjør du et godt valg når du skal leie bil i ferien

Antatt lesetid: 2 min.

Fleks_Sykkelholdere_00012 (1)
Fleks_Sykkelholdere_00012 (1)

Ferietid betyr ofte behov for leiebil. Enten du ikke eier bil fra før eller trenger en annen bil til ferien enn den du kjører i til vanlig. Her får du noen gode tips når du skal velge den perfekte feriebilen fra Fleks.

Hvor skal du kjøre?

Når du skal velge bil bør du se på reiseruten din, og hvor du skal kjøre. Skal du kjøre mest i sentrale strøk med mye bykjøring kan det ofte være lurt med en mindre bil som er enkel å manøvrere og parkere.

Skal du kjøre over lengre avstander kan det lønne seg med en litt større bil for å gjøre turen mest mulig behagelig.

Hvilken rekkevidde trenger du?

Skal du på langtur kan det være lurt å velge en bil med god rekkevidde, for å unngå for mange ladestopp underveis.

Det er ikke alle steder lademulighetene er like utbygde. Da er det greit å velge en bil med god rekkevidde. Du kan også vurdere om du heller bør velge en hybridbil fremfor en elbil, så slipper du å bekymre deg for rekkeviddeangsten.

Hvor mye plass trenger du?

Det er lett å både overvurdere og undervurdere hvor mye plass du trenger på ferieturen. Ingenting er kjedeligere enn å sitte i en altfor trang bil over lang tid, eller ende opp med å kjøre en altfor stor bil som du ikke er komfortabel med – bare fordi du var redd for at du ikke skulle få plass til alt du skulle ha med.

Du kan enkelt se hvor mye bagasjeplass de ulike Fleks-bilene har når du booker feriebil fra oss.

Hvor mye bagasje trenger du?

Det er lett å tenke at du trenger mer bagasje enn det du faktisk gjør. Dess tyngre bil, dess kortere går den. Kan du la noen ting være igjen hjemme? Det kan være lurt om du skal på langtur og vil spare noen ladestopp. Dette er spesielt viktig å tenke på om du har en bil med kortere rekkevidde.

Hvilken forsikring trenger du?

Om du skal kjøre utenfor Norden med Fleks Feriebil må du huske å velge en ekstra forsikring for de dagene du skal være på tur. Dette kan du enkelt legge til når du booker bil.

Innhold på denne siden