Publisert: 10. juni, 2022 under Uncategorized

Valg av bil til sommeren

Antatt lesetid: 4 min.

Fleks_June_2022_Kyle_Meyr_LR0016__1_
Fleks_June_2022_Kyle_Meyr_LR0016__1_

Hva trenger du i sommerbilen

Sommerdekk, aircondition og et bra musikkanlegg er noen av tingene som hører med i en bil på sommeren. Firehjulstrekk og oppvarmet ratt er kanskje ikke like nødvendig. Hva er egentlig viktig å tenke på når du skal velge deg bil for sommeren? I sommermånedene er man ofte mer ute både på korte og lengre turer som krever bil, derfor kan det være lurt å tenke på å velge en bil med nok plass. Dette enten om det er snakk om beinplass i baksetet eller nok plass i bagasjerommet.

En annen ting som kan være greit å tenke på er om man ønsker bensin, hybrid eller elbil, og eventuelt hvor lang rekkevidde man har bruk for. Planlegger man lengre turer kan det være greit med en bil med ekstra lang rekkevidde, i motsetning til om man skal på kortere turer. Da kan man spare penger på å velge en mindre modell. Dersom bilen skal brukes til noe mer enn vanlige kjøreturer, eksempelvis kjøre hageavfall eller annet, så burde man se etter bilmodeller med hengerfeste.

Fleks tilbyr en rekke biler i ulike størrelser og fasonger i ulike prisklasser. Så enten om du ønsker en liten elektrisk bil, eller en større hybrid, så har vi noe for deg. Endrer behovet seg, så står du også fritt til å bytte til en annen bilmodell.

De beste bilene for sommeren

Ser du etter en liten lettkjørt bil som er enkel å ta seg frem med da er Smart EQ Forfour bilen for deg. Med sin kvikke el-motor passer denne perfekt for korte turer til stranda og bykjøring. En flott bil til hverdags.

Ser du etter en litt større bil da burde du sjekke ut Tesla Model 3 Long Range AWD. Med en rekkevidde på hele 602 km kan du trygt legge ut på lengre turer, uten å bekymre deg for rekkevidde. I tillegg har den et bagasjerom som rommer hele 425 liter og et panorama glasstak som gir deg full utkikk. Med et premium lydsystem og DAB-radio er det også gode muligheter for å spille av musikk og annet. Utstyrt med hele 12 sensorer er det heller ingenting å utsette på sikkerheten. Det er derfor ikke rart at dette har blitt en folkefavoritt.

En litt rimeligere modell er Kia Ceed SW PHEV. Dette er en komfortabel hybrid med masse plass for bagasje. Med en ventilasjonsløsning i setene har du mulighet å kjøle dem ned, noe som kommer godt med på varme sommerdager. Dessuten er den utstyrt med hjelpemidler som adaptiv cruisekontroll, filholderassistent, automatisk nødbrems og skiltleser. I tillegg følger det med en app som gir deg all informasjonen du trenger om trafikkbilde, lade- og bensinstasjoner og ledige parkeringsplasser.

Slik får du best utbytte av aircondition

På en varm sommerdag er nok mange glade for å ha en bil med aircondition. Ifølge Bilnorge finnes det imidlertid en del triks for å få best utbytte av den. Et tips dersom bilen har stått lenge i sola er å åpne alle dørene og lufte ut i ca. et minutt. Det kan bli opp mot 60 grader i en bil som har stått i solsteken, og det vil derfor ta lenger tid å kjøle ned, enn det vil i en bil som har fått et gjennomtrekk med frisk luft. Noe annet som er lurt å huske på er å vende luftdysene oppover. Man vil da få en mer jevn strøm av luft som fordeler seg i hele bilen, fremfor at noen sitter direkte i luftstrømmen og kan risikere å bli forkjølet.

Det er også en fordel å ikke skru aircondition helt av, selv om det er litt kjøligere, men heller justere temperaturen. Da vil man også unngå dugg på ruten når temperaturen utenfor stiger. En siste ting å huske på er at airconditionen også trenger regelmessig vedlikehold for å yte best mulig. Blant annet burde friskluftfilteret byttes jevnlig. Dersom man opplever at anlegget kjøler dårlig kan det være et tegn på lavt gasstrykk. I så fall må dette etterfylles.

Oppsummerte tips til bruk av aircondition

  • Luft bilen før bruk
  • Ved luftdysene oppover
  • Ikke skru den helt av
  • Vedlikehold jevnlig

Når skal du bytte til sommerdekk

Skifte av årstid betyr også skifte av dekk. Den offisielle regelen er at man skal bytte til sommerdekk rundt 2. påskedag. Dette er imidlertid ikke en fast dato fra år til år. Hvor lang vinteren er vil også variere. Det er derfor viktig å ikke henge seg helt opp i en spesifikk dato, men selv ta en vurdering av vær og føre på om det er trygt å bytte. Selv om piggfrie vinterdekk i utgangspunktet kan brukes hele året, anbefales det å bytte til sommerdekk, ettersom de har et mye bedre veigrep på våt asfalt. Det er også greit å være klar over at selv om minimumskravet for mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 mm så er anbefalingen å ha en mønsterdybde på 3 mm. En huskeregel er at det kan være greit å vente litt lenger med å skifte fra vinter- til sommerdekk enn motsatt.

Dersom du abonnerer på en bil fra Fleks, tilbyr vi både skifte av dekk og dekkhotell. Når den tid nærmer seg vil du motta en innkallelse på mail, hvor du har mulighet å velge mellom ulike dager og tidspunkt. Selve dekkskiftet tar kun ti minutter og gjøres hos vår dekkpartner i din by. Vinterdekkene oppbevarer vi for deg. Du kan derfor trygt overlate dekkskifte til oss og nyte sommeren i din foretrukne sommerbil.

Innhold på denne siden