Det lønner seg å være Fleks

Skal du på jobb eller hjemmekontor til uka? Vil renta stige, eller holde seg lav? Hva skjer med boligprisene – og strømprisene? Hvor lang rekkevidde har den neste elbilen – og hva skjer med elbilfordelene? Hvor stor bil trenger du neste år – og hvilken har du råd til?

Hvis du kjøper eller leaser en bil, er du bundet til rattet i årevis. Men hvis du abonnerer, har du full frihet til å bytte bil etter behov. Fleks gir deg med andre ord akkurat det navnet vårt lover: Fleksibilitet. Dessuten er det både enkelt, lønnsomt og smart å abonnere på bil.

Fleks er fleksibelt

Blir det Norgesferie er det kjekt å kunne bytte til en større bil. Skal dere utenlands noen uker kan dere avslutte abonnementet og heller spare de pengene. Får dere barn, kan dere bytte til en bil med bagasjeplass til barnevogn. Og hvis dere flytter til et sted som har ladeboks, er det enkelt å tilpasse seg.

Det er rett og slett mer behagelig flekse, det er dessuten lønnsomt. For du trenger jo ikke kjøre rundt i en stor og dyr SUV hele året bare fordi du skal på hytta om vinteren. Med et bilabonnement kan du flekse mellom ulike biler, og når som helst bytte fra en stor SUV til en liten bybil – det er helt opp til deg. Du kan dessuten ha abonnementet så lenge du vil, enten du velger måneds-, halvårs- eller årsabonnement.

Fleks er enkelt

Det beste med å flekse er at du alltid har akkurat den bilen du trenger – uten å måtte ofre bilholdet en tanke. I våre abonnement er både forsikring, veihjelp og service inkludert. Når det er tid for hjulskift, får du automatisk beskjed om når og hvor bilen skal på dekkhotell. Og så bytter vi dekk på noen få minutter – gjerne mens du sitter i bilen.

Service på bilen er det heller ingen som ser frem til. I Fleks gjør vi dette som regel mellom bilbytter så du slipper å tenke på det. Dessuten unngår du ubeleilige regninger den dagen verkstedet finner noe som "ikke er helt i orden". Alt er inkludert i abonnementet. Det eneste som kommer utenom er bompenger og drivstoff/strøm.

Å finne den billigste forsikringen trenger du heller ikke tenke på, for det er også inkludert. Abonnementet inkluderer dessuten 1000 kilometer per måned. Trenger du mer, kan du enkelt oppgradere direkte i Fleks-appen. Og kilometerne du ikke bruker i en periode overføres med Kilometer Rollover – helt automagisk.

Flekse
Eie
Lease
Forsikring
Service
EU-kontroll
Dekk og dekkhotell
Bytt bil etter behov
Månedlig verditap
Ha bilen så lenge du vil
Fleks Sammen - del bilen med andre

Fleks er lønnsomt

Opplysningsrådet for Veitrafikken har regnet på hva det koster å eie alle våre bilmodeller, og svaret vil nok overraske de fleste: Regnestykket avslører nemlig at det koster omtrent det samme å abonnere som å eie bilen selv. Bensin- og hybridbil er nesten alltid rimeligere å abonnere på, mens på de elektriske modellene er det lite som skiller det å eie eller abonnere.

Hvordan går det an å ha så lave priser og samtidig tilby fleksibilitet? Vel, Fleks kjøper gjerne noen hundre identiske biler om gangen, og da får vi selvsagt vesentlig bedre betingelser enn når du skal kjøpe én. Det samme gjelder for kostnader til service, forsikring, dekkhotell og veihjelp. På toppen av det hele får Fleks regnskapsmessige fordeler som privatpersoner ikke får. Og alt dette kommer deg som flekser til gode.

Leaser du en bil, må du tyne boliglånet for å betale et dyrt innskudd. Og kjøper du bil, vil du sikkert gruble på om du gjort et godt kjøp eller ikke. Og bekymre deg over hva bilen er verdt når du skal selge den; en prosess de fleste synes det er utrolig deilig å slippe.

Peugeot 3008 4X4
Nypris: 539000,-
Mercedes-Benz EQC
Nypris: 747751,-
Verditap4402,-6298,-
Finansieringskostnad1439,-1970,-
Forsikring (ansvar, -70%)237,-287,-
Forsikring (kasko, -70%)594,-967,-
Trafikkforsikringsavgift242,-148,-
Vedlikehold439,-465,-
Olje107,-0,-
Dekkslitasje254,-333,-
Service og reparasjoner582,-411,-
Månedssum for å eie8326,-/mnd10819,-/mnd
Fleks månedsabonnement7599,-/mnd11499,-/mnd
Fleks halvårsabonnement7299,-/mnd10799,-/mnd
Fleks årsabonnement6899,-/mnd9999,-/mnd

Nybilprisen er hentet fra da bilen ble kjøpt inn med de gjeldende spesifikasjonene. Prisene kan være endret siden det tidspunktet. OFV sine beregninger er basert på gjennomsnittlige månedlige kostnader de første 5 årene av bilens levetid og må betraktes som føringer.

Fleks er smart

Det kan jo tenkes vi ikke er helt objektive, men vi mener du har mange gode grunner til å abonnere på bil. Og ingen gode grunner til å lease eller kjøpe den. Så sant du ikke er av den litt gammeldagse typen som må eie noe for å ha glede av det.

Men moderne løsninger som Netflix og Spotify har allerede lært oss at vi ikke trenger et digert skap med DVD-er og CD-plater for å ha glede av film og musikk. Tvert imot: Vi hører mer musikk, og ser flere fantastiske filmer og serier, enn noensinne.

Og nå har du altså fått en akkurat like smart tjeneste for bil, som gjør at du kan ha akkurat den bilen du trenger – når du trenger den. Velkommen til fremtidens måte å ha bil på.

Lurer du på noe annet?