tesla-model-y-crop (1)

Vet du hva bilen din koster deg?

Her er en påminnelse om 3 økonomiske faktorer du må huske å ta med i bilregnestykket ditt. Og en alternativ løsning om du vil slippe å tenke på disse.

1. 35 til 45 prosent verditap, og kanskje mer

Hvor mye bilen din taper seg i verdi varierer fra merke til merke, og biltype til biltype. Men en tommelfingerregel sier at biler taper seg 35 til 45 prosent av innkjøpsprisen de første tre årene. Hvis du kjøper en ny bil til 500.000 og den taper seg 40 prosent de første 3 årene, tilsvarer det et årlig verditap på rundt 67.000 kroner i året. Dette er viktig å huske på om du skal selge bilen videre, og spesielt om du har tatt opp billån.

Det er også viktig å ha i bakhodet at det kan skje ekstraordinære ting som gjør at prisene i bilmarkedet endrer seg på svært kort tid. Det skjedde blant annet på starten av 2023, da en av de mest kjente bilmerkene satte ned prisen på en av de mest solgte bilmodellene de siste årene. Resultatet av den kraftige prisreduksjonen var at verdien på alle biler falt med 15-20 prosent over natten. Det er en risikofaktor du må ta med i regnestykket ditt.

Vil du ikke bekymre deg for verditap?

Velger du heller å ha bil fra Fleks betaler du bare en fast månedspris og trenger bare å tenke på her og nå, og ikke hva som skjer i fremtiden. En bil fra Fleks føles som din egen den tiden du har den, men du slipper alt styret som hører med videresalg, tapt verdi og andre kjedelige ting.

3 tips til bybiler

Fiat_500_icon (1)

Fiat 500e HB Icon

Populær bil som tar deg enkelt rundt i byen, og som er enkel å parkere.

Honda_e-concept

Honda e

Kul bil med retrolook som er et godt valg for deg som bruker bilen mest til kortere turer.

opel

Opel Corsa-e

Kompakt bil fra et merke alle kjenner. Et godt valg for deg som er på jakt etter bybil.

2. Uforutsette renter, og lån som løper lenge etter bilen er solgt

Mange baker billånet inn i huslånet, og betaler på bilen lenge etter at den er solgt.

Her er et eksempel på hva et bilkjøp bakt inn i huslånet kan koste deg: Kjøper du en bil til 500.000 kroner innbakt i et lån med 30 års løpetid, har 75.000 kroner i egenkapital og 5,19 prosent rente betaler du 2331 kroner per måned i 30 år. Totalt har bilen kostet deg utrolige 914.160 kroner i disse årene. Selv om bilen er solgt for mange år siden, og det er lenge siden du hadde noen glede av den.

Dropp lånet med Fleks

Hos Fleks slipper du å tenke på lån. Det er ingen krav til innskudd, og siden du ikke har lån er du kvitt bilkostnadene når du leverer inn bilen. Så kan du heller bruke pengene dine på andre ting.

3. Service, dekkskift, dekkhotell og forsikring

Med mindre du kan mekke på bilen selv risikerer du få en verkstedregning på mange tusen i fanget. Gjerne når det passer som minst. I tillegg må du betale forsikring. Mange av oss lar andre ta seg av dekkskift og dekkoppbevaring også. Det er kostnader du må regne med, og som er lett å glemme i bilregnestykket.

3 tips til familiebiler

tesla_model_y-77a83b67c9e51d1713261b616f02dfb6

Tesla Model Y

En svært populær bil de siste årene. Har plass til alt du trenger, og tar deg langt avgårde.

Mercedes-Benz_EQB_trans3

Mercedes EQB

Perfekt familiebil med hele syv seter, så du får plass til å frakte både mange og mye.

kia-ev6-6fc4382bfb5d46c61d57de918bd96398

Kia EV6

Svært god rekkevidde, god plass og alt du trenger til det daglige familielivet og langturer.

Alle faste kostnader inkludert med Fleks

Når du bestiller en bil fra Fleks er alle faste bilkostnader inkludert i månedsprisen. Det betyr forsikring, dekkhotell og dekk og ikke minst service. I tillegg bistår vi deg i prosessen, så du slipper å håndterer det som er galt med bilen på egenhånd. På den måten blir bilhverdagen enkel og bilbudsjettet forutsigbart.

Finn din neste bil