Publisert: 4. november, 2020 under Veiledninger

Derfor bør du ikke lease bilen

Antatt lesetid: 4 min.

Petter_tester_Fleks_Sammen
Petter_tester_Fleks_Sammen

Leasing av bil har vært et populært alternativ de siste årene fremfor å kjøpe bil, fordi du slipper å ta opp lån. Nå har derimot bilabonnement tatt over som et bedre alternativ. Leasing har lenge vært det foretrukne valget for mange som ønsker en ny bil uten faktisk å kjøpe bil. Dette gir mulighet for faste månedlige utgifter og ingen bekymringer om bilens verditap over tid.

Det har løpet av de siste årene har bilabonnement vokst i popularitet. Med flere fordeler som fleksibilitet og enkelhet, tiltrekker bilabonnement nå en bredere målgruppe.

– Vårt hovedinntrykk er at en del abonnementsløsninger fremstår som gunstige, spesielt når det sammenlignes med tradisjonell privat leasing over tre og fire år, forteller jurist Caroline Skarderud fra Forbrukerrådet.

Det er klart at markedet har sett en forandring

Flere forbrukere er nå opptatt av fleksibilitet og frihet, og dette ser man også i bilmarkedet. Forbrukerrådet har også observert denne trenden, og de mener at bilabonnement kan gi forbrukere en bedre totalverdi over tid, sammenlignet med tradisjonell leasing eller å kjøpe bil.

Et bilabonnement minner på mange måter om å leasing av bil

Du får en bil som er din bil i den perioden du betaler for. Forskjellen er at et abonnement gir deg enda større frihet og mange flere muligheter.

Mens å lease en bil ofte krever en lang kontrakt med begrensede kilometer og strenge vilkår, gir bilabonnement deg muligheten til å «abonnere» på en bil på samme måte som du ville abonnert på en streamingtjeneste. Dette betyr at du kan bytte bil og endre kjørelengde slik at du får full kontroll og en bedre bilopplevelse.

 

Her er fem gode grunner til å abonnere fremfor å lease

1: Verken bindingstid eller startleie

Tradisjonell leasing kan føles som en lenke for mange forbrukere. Bindingstiden kan strekke seg fra tre år og oppover, og det er ofte både et etableringsgebyr og en betydelig startleie (innskudd) som må betales på forhånd. Du tar på deg en stor økonomisk forpliktelse, spesielt hvis dine bilbehov eller økonomiske omstendigheter endrer seg før leasingavtalen er ferdig. Dersom du ønsker å bryte avtalen ved privatleasing vil du være nødt til å betale en høy pris. Du er i prinsippet fast.

Med bilabonnement frigjør du deg fra disse begrensningene. Uten lange kontrakter kan du enkelt bytte biler eller kansellere abonnementet basert på dine nåværende behov. Dette gir en fantastisk fleksibilitet, spesielt i en tid der usikkerhet kan være den nye normen for mange.

Hos Fleks blir denne fleksibiliteten ytterligere forsterket

Ikke bare er prisen ofte den samme eller bedre enn tradisjonell leasing, men transparente kostnader betyr at du vet nøyaktig hva du betaler for. Uten skjulte gebyrer eller overraskelser, alt er inkludert som avtalt i abonnementet med unntak av variable kostnader som bompenger og drivstoff. Dette gir en trygghet i å vite at bilbudsjettet ditt, med en fast utgift per måned, er forutsigbart.

2: Bytt bil når du vil

Livet er uforutsigbart, og behovene dine kan endre seg. Kanskje du har behov for en større bil for en voksende familie, eller kanskje du vil prøve en elektrisk bil. Med bilabonnement er dette valget ditt.

Med leasing binder du deg til én bil for hele perioden. Men hva om bilbehovet ditt endres? Med et bilabonnement har du ikke bare fleksibiliteten til å velge når du vil ha bil eller ikke – men du får også flekse mellom ulike biler. Du kan når som helst bytte bil til en større, mindre, billigere eller dyrere bil. Om du vil bytte til en SUV på vinteren og en elbil på sommeren er helt opp til deg.

3: Ingen uforutsette kostnader

En av utfordringene med tradisjonell leasing er at når bilen begynner å eldes, kan vedlikeholdskostnadene øke betydelig. I tillegg er leasingavtaler ofte koblet til rentenivået, noe som betyr at hvis renten stiger, kan de månedlige utgiftene dine også øke. Dette kan skape en uforutsett økonomisk byrde, spesielt for de som har stramme budsjetter.

Med bilabonnement er kostnader som forsikring, service, dekkskift, og dekkhotell allerede inkludert i den månedlige prisen. Dette gir deg en forutsigbarhet i utgiftene dine, og du unngår overraskelser. Alt du trenger å tenke på er å nyte kjøreopplevelsen.

4: Ukomplisert og problemfritt

Når du skal lease bil er det flere ting du må tenke på. Den største fellen er å signere en dårlig leasingavtale, hvor du må betale en altfor høy totalpris.

Det å tegne et bilabonnement hos Fleks fungerer på samme måte som å tegne et abonnement hos Netflix eller Spotify – og det er enkelt og fort gjort. Du finner bilen som passer for deg og bestiller den til datoen du trenger den. Vi har forhandlet frem de beste prisene på våre biler, slik at du slipper.

5: Et mer miljøvennlig alternativ

I en tid hvor klimaendringer og bærekraftighet er sentrale diskusjonstemaer, tilbyr bilabonnement et bærekraftig og miljøvennlig, godt alternativ til tradisjonell bilbruk. Ved å bruke bilen kun når du virkelig behov for den, kan dette redusere behovet for å produsere så mange biler, noe som igjen reduserer den samlede karbonavtrykket.

Dersom du ønsker å bruke Fleks med Getaround kan det føre til færre biler på veiene, noe som reduserer trafikktetthet og luftforurensning. Videre, med bilabonnement, blir det enklere for forbrukere å prøve og adoptere elektriske biler. Mange abonnementstjenester tilbyr en rekke elektriske alternativer, og siden forpliktelsen er kortere enn en tradisjonell leasingavtale, kan forbrukerne enkelt bytte til en elektrisk bil for å teste den ut. Dette kan akselerere overgangen til renere transportmidler og bidra til en grønnere fremtid.

Innhold på denne siden