Sverre og Lise har bilabonnement: – Vi trenger ikke eie bilen for å ha glede av den!

Med bilabonnement fra Fleks kan du bytte bil eller pause abonnementet i takt med at livet endrer seg. Du betaler ikke noe innskudd, bare en fast månedspris som inkluderer forsikring, service, veihjelp, dekk og dekkhotell.

– Når snøen kommer, trenger vi en større bil med mer bagasjeplass, høyere bakkeklaring og firehjulstrekk. For det er litt kjedelig å bli stående fast i den siste bakken med en utålmodig toåring og en på fire i bilen, ler Sverre Wennevold Koch – antagelig klok av skade.

PRAKTISK: Når familien ikke trenger så stor bil lenger, så bare flekser de til en mindre en.

Sverre og samboer Lise Jahre hentet nylig en splitter ny Peugeot 3008, og den planlegger de å beholde frem til våren. Da skal de flekse til en mindre bil som er rimeligere og mer praktisk i byen.

– Vi trenger egentlig både en stor SUV med firehjulstrekk og en liten bybil, men det har vi ikke råd til, sier Sverre.

Dessuten har familien bare én garasjeplass.

– Før hadde vi en mellomstor bil som egentlig ikke passer til noen ting. Men nå bare flekser vi til den bilen vi trenger: Stor firehjulstrekker om vinteren, og en snerten bybil om sommeren, forteller Sverre fornøyd.

TRYGT: Med firehjulstrekk kommer familien trygt opp de siste bakkene til hytten.

Ikke dyrere enn å eie

Samboerparet er enige om at bil er en dyr fornøyelse, så de vil helst ikke betale mer enn nødvendig.

– Vi har regnet litt på det, og det er ikke noe dyrere å abonnere på bil enn å kjøpe eller lease. Tvert imot. Dessuten slipper vi å betale innskudd, og trenger ikke å bekymre oss for verditap. Vi betaler bare en fast sum i måneden, som dekker både service, dekkskift, veihjelp og til og med forsikring. Dermed blir det ikke noen overraskelser, forteller Sverre.

Nå kan Fleks-kunder også pause abonnementet to ganger i året inntil 30-dager av gangen. Da kan familien levere inn bilen hvis de drar på utenlandsferie og kan heller bruke pengene på noe annet.

STORFORNØYD: Ut på hyttetur, aldri sur!

Sverre og Lise liker at Fleks ordner alt det praktiske. Både service og hjulskift går usedvanlig raskt og smertefritt. Og skulle det skje noe, har de altså sikret seg med både veihjelp og forsikring inkludert i prisen.

– Når Fleks ordner alt det praktiske, slipper vi å tenke på bil, sier Lise med et stort smil.

Fleks egner seg for alle

Sverre og Lise mener Fleks egner seg for alle som liker eller trenger litt fleksibilitet i tilværelsen. Men er det ikke litt rart ikke å eie sin egen bil?

– Med Fleks føler jeg at vi har flere biler enn den som står i garasjen. Og du må jo ikke eie en bil for å ha glede av den, fastslår familiefaren.

– Jeg eier jo ikke treningssenteret mitt heller, ler han.