Usikker på hvilken bil du skal gå for? Kanskje et bilabonnement er svaret!

Saken er skrevet av Filter PartnerDet å ha et bilabonnement høres kanskje rart ut for mange, men det er faktisk som alt annet vi abonnerer på. Om du er usikker på hva slags bil som egentlig passer deg best eller har behov for flere forskjellige typer biler til forskjellige behov kan et bilabonnement være løsningen!

Fleks tilbyr en fleksibel måte å eie bil på. Gjennom et abonnement hos dem får du tilgang på mange forskjellige typer biler til det behovet du har akkurat der og da, det være seg en hendig liten elbil eller en SUV til hytteturen. Vi har tatt 10 kjappe med Petter Kjøs Utengen i Fleks for å få innsikt i hva et bilabonnement egentlig innebærer.Ingen liten skrift, ekstra innskudd eller gebyrer

Er det ikke billigere å leie eller lease en bil istedenfor å ha et bil-abonnement?

– Man skulle tro det, men sannheten er en helt annen. Som regel er vi priset på nivå med- eller under de alternativene du nevner. Og bruker du bilen ofte, er det også rimeligere enn bildeling. Når vi først snakker om hvor mye det koster, så er kickeren at man kan levere bilen tilbake når man ikke trenger den. Det er her man virkelig sparer penger. Du trenger ikke å kjøre en dyr SUV hele året fordi du skal på langtur et par ganger, i stedet kan du bytte den inn til den bilen som passer behovet og lommeboka. Da kan du også spare penger ved å kjøre rundt i en mindre elbil som fungerer bra mesteparten av tiden.

Det å ha bil inkluderer mange månedlige kostnader i tillegg til at det kan oppstå uforutsette kostnader. Hva dekker egentlig abonnementet og hva må man betale for selv?

– Med Fleks bilabonnement er «alt» inkludert. Det vil si service, forsikring, dekkslitasje osv. Det eneste du må tenke på er bompenger, som blir fakturert sammen med månedsleien, samt strøm eller drivstoff. Sånn sett er det veldig enkelt å få oversikt over hva bilen vil koste deg og planlegge ut ifra det. Det er ingen liten skrift, ekstra innskudd eller gebyrer. Og skulle du hatt litt mindre penger en måned, ja, så bytter du til en rimeligere bil eller avslutter du abonnementet. Man betaler kun for en måned av gangen. Vet du at du skal ha bilen over en lengre periode kan du også avtale det mot en lavere månedskostnad.

Hva skjer hvis bilen må fikses mens jeg låner den?

– Skulle du være uheldig med bilen er det forsikring inkludert. Her betaler du en egenandel avhengig av hvilken forsikringspakke du velger. Vi ordner alt med verkstedet. Det slipper du å tenke på.

Kan man velge ny bil hver måned?

– Å bytte bil er en del av konseptet, så her er det bare å bytte i vei. Hos oss har du muligheten til å bytte bil uten å måtte snakke med en person. Du bytter bil i appen og leverer den tilbake i Økernveien 115 i Oslo hvor den nye bilen står og venter. Eller vi henter bilen hos deg og tar med den nye du bestilte. DET er ganske «fleks».

Hvis jeg trenger å frakte mye kamerautstyr eller om jeg skal kjøre på fjellet eller i snøen, har dere biler til det og?

– Vi har store og små biler. Hybrider, elektriske og bensindrevne. Biler med og uten tilhengerfeste. Vi har nærmere 30 ulike modeller i vår bilpark, så her er det noe til ethvert behov.

Har dere både eldre og nyere modeller?

– De eldste bilene våre er fire år gamle. De har vi bare noen få av. De fleste bilene er flunkende nye. Bilabonnement er ikke stedet hvor gamle biler kommer for å dø. Det er her de blir født.

Har dere også elbiler?

– 3 av 4 av våre 800 biler er elektriske, så her er det mye å velge mellom.

Før koronaviruset kranglet vi i Norge mye om bompenger. Er det en stor utgift man må medregne i abonnementet?

– Har man ikke elbil så blir det penger av det og. Med elbil er det ikke mye å snakke om.

Er det ikke veldig vanskelig å få tak i parkering i Oslo/I byene?

– Dette er veldig avhengig av hvor man bor selvfølgelig. Har man beboerparkering så blir det fort enklere.

Er abonnement ment for en spesifikk målgruppe?

– Det er mange barnefamilier hos oss, men vi forsto raskt at dette er et jovialt konsept som treffer mye bredere enn som så. Vi får mange bildelingskunder og også mange godt oppi åra. Dette er enkelt bilhold levert til folket på Østlandet inntil videre, men vi skal komme oss til resten av landet om kort tid.