– Vi trenger ikke eie bilen for å ha glede av den!

– Når snøen kommer trenger vi en større bil med mer bagasjeplass, høyere bakkeklaring og firehjulstrekk. For det er litt kjedelig å bli stående fast i den siste bakken med en utålmodig 2- og 4-åring i bilen, ler Sverre – antagelig klok av skade.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=UTT2mDkudJc

Sverre og Lise hentet en splitter ny Peugeot 2008 før helgen, og den planlegger de å beholde frem til våren. Da skal de flekse til en mindre bil som er rimeligere og mer praktisk i byen.

Se hvilke andre biler fleks kan tilby her.

– Vi trenger egentlig både en stor SUV med firehjulstrekk og en liten bybil, men det har vi ikke råd til. Vi har dessuten bare én garasjeplass. Før hadde vi en mellomting som egentlig ikke passer til noen ting. Men nå bare flekser vi til den bilen vi trenger: Stor firehjulstrekker om vinteren, og en snerten bybil om sommeren, forteller Sverre fornøyd.

Med firehjulstrekk kommer familien trygt opp de siste bakkene til hytta.

Sverre og Lise er enige om at bil er en dyr fornøyelse, så de vil helst ikke betale mer enn nødvendig.

– Vi har regnet litt på det, og det er ikke noe dyrere å abonnere på bil enn å kjøpe eller lease. Tvert imot. Dessuten slipper vi å betale innskudd, og trenger ikke å bekymre oss for verditap. Vi betaler bare en fast sum i måneden, som dekker både service, dekkskift, veihjelp og til og med forsikring. Dermed blir det ikke noen overraskelser, forteller Sverre.

Dessuten liker de at Fleks ordner alt det praktiske. Både service og hjulskift går usedvanlig raskt og smertefritt. Og skulle det skje noe, har de altså sikret seg med både veihjelp og forsikring inkludert i prisen.

– Når Fleks ordner alt det praktiske slipper vi å tenke på bil, smiler Lise.

Ut på hyttetur, aldri sur!

Sverre og Lise mener Fleks egner seg for alle som liker eller trenger litt fleksibilitet i tilværelsen. Men er det ikke litt rart å ikke eie sin egen bil?

– Med Fleks føler jeg at vi har flere biler enn den som står i garasjen. Og du må jo ikke eie en bil for å ha glede av den, fastslår familiefaren.

– Jeg eier jo ikke treningssenteret mitt heller, ler han.