Tipsene du trenger til Gøteborg

Ingen grunn til å kjenne sorg for Gøteborg! Sveriges nest største by tilbyr både nærhet til berg-og-dal-banene i Liseberg og noen veldig gode spisesteder. Besøk den hyggelige bydelen Vasastaden, spis lekker sjømat og stikk innom botaniske hage når du besøker storbyen ved kysten.

Hva du kan finne på i Gøteborg

Besøk bydelen Vasastaden for kunstgallerier, studentliv og den populære Vasagatens allé. Spis på Levantine; Bistro, Bjørns bar; vin- og delibar, Bord 27; avslappet sted til en god pris. Se kunst på Galleri Thomassen; beste innen samtidskunst og Galleri Nils Åberg; utstillinger med skandinaviske og etablerte kunstnere fra verden over.

Den sesongbaserte Michelinstjerne-restauranten 28+ er vel verdt et besøk, det samme er smakfull sjømat og vennlige priser på Luckans Fisk & Skaldjur. For kaffe, bagels og juice gå til Böner & Bagels.

Grønne lunger

Er du på jakt etter en grønn lunge er Botaniska trädgården et obligatorisk stopp når du er i Gøteborg. En av Europas største botaniske hager, med 16 000 ulike arter planter. Den botaniske hagen har også ulike utstillinger, i tillegg til kafé og butikk.

På andre siden av gaten ligger Slottsskogen, som også er et godt sted å slappe av. I parken finner du nordiske dyr som elg, ponnirasen Gotlandsruss, og de tamme sauene Gutefår. På sommeren finner du Barnens Zoo med både killinger, seler og pingviner. For mat gå til Villa Belparc med eget konditori og bistromeny. Og stikk innom Vattentornet, når du først er i den flotte Slottskogen.

Flott arkitektur

Ta med barna og besøk vitenskapsmuseet Universum; opplevelser og vitenskap fra hele verden, fra de store verdenshavene og Amazonas regnskog til kjemilab og teknisk verksted. En tur på kanalen er ikke feil, stig om bord på Paddan; en klassisk sightseeingbåt. Se det arkitektnoiske bygget Gøteborgs-operaen, som ligger flott til ved vannet. Et annet flott bygg det er verdt å se er Gøteborgs rådhus, bygget i 1936. Et par siste bygninger det er verdt å få med seg er Domkyrkan og den store Masthuggskyrkan der du har utsikt over byen. Gå rundt i det hyggelige kvartalet Gathenhielmska kulturreservat, som er rett i nærheten av Masthuggskyrkan.

Dette må du se rett utenfor Gøteborg

Barn eller ikke, Liseberg er alltid et morsomt stopp. Nordens største fornøyelsespark er 100 år i 2023, men åpner allerede i år det nye området Luna Park med attraksjonene Tempus; roterende tårn med armer, og Turbo; motorsykkeltur i sirkel. Neste år får området Luna Park til og med en ny berg-og-dal-bane.

Bohus festning er en mektig ruin fra 1300-tallet og setter fantasien i gang med en historie som rommer kongeligheter, blodige beleiringer, hekseprosesser og fangehull. Et populært utfluktsmål for familier og deg med historieinteresse.

Gå på visning på et slott eller to. Gøteborg ligger i nærheten av flere slott: Gunnebo slott, med tilhørende hager, er fra 1700-tallet, og sør for Gøteborg ligger det Tudor-inspirerte Tjohölms slott der du kan få en guidet omvisning på slottet.