Renteheving og skyhøye strømpriser: Slik reduserer du bilutgiftene

Jubelen stod i taket da landet åpnet opp. Utelivsnæringen så lyst på fremtiden og reiselivsselskapene kunne fylle opp flyene igjen. Med skyhøye strømpriser, renteheving og drivstoffpriser som når nye høyder, er det ikke alle som føler de kan bli med på festen. Hva gjelder bilkostnader, er det i hvert fall mye å spare om man tenker nytt.

Fleks sammen

Folks hverdag er vidt forskjellig, og etter at hjemmekontor ble en vanligere løsning har den endret seg enda mer. Mest sannsynlig kjører du ikke like ofte til kontoret og trenger bil hovedsakelig for de to ukentlige handleturene, kjøre barna på trening og komme deg på hytta en gang i måneden. Vi bruker bilen mindre enn tidligere, og da vil man kunne spare masse på å ha bil sammen med flere i samme situasjon.

Å dele bilen med andre er nå mulig med Fleks Sammen, vår nye bildelingsløsning. Nå kan man nemlig abonnere på en modell, bytte bil etter behov og samtidig dele bilen med venner, familie, bekjente, naboer eller f.eks. de andre i studentkollektivet ditt på fast basis. Tidligere har folk ikke gått sammen om å skaffe seg en bil, trolig fordi det har vært krevende å finne ut hvilke kostnader man skal fordele. Da kan det fort oppstå konflikt med de man ikke ønsker en konflikt med. Da lar man det heller være. Nå som alle kostnadene som verditap, dekkslitasje, forsikring, service m.m. er samlet i et abonnement, blir dette mulig gjennom teknologi.

I Fleks Sammen fordeles kostnadene på en rettferdig måte. Grunnprisen på abonnementet fordeles mellom de som går sammen om bilen, mens de kjørte kilometer og bompenger faktureres hver enkelt. De registreres på personen som kjører bilen ved at man låser opp bilen med den digitale nøkkelen. Da slipper Fleksere å fordele kostnadene i ettertid. Så enkelt er det.

Man må ikke kjøre stor bil hele året

Deler man bilen, er det mest å spare. Samtidig er det mye å hente ved å bare tilpasse bilen etter bebovet. Hvis du har en stor SUV på vinterstid, bytter ut bilen med sykkelen på vårparten og bybil resten av tiden, så er det mye å spare sammenlignet med å ha en stor bil fast året rundt. Et bilabonnement uten bindingstid og mulighet for å bytte bil ofte, har mye å si for lommeboken om man bruker fleksibiliteten.

Uansett hvilken løsning du faller ned på, så har du nå flere muligheter med Fleks enn noen gang.