Så mye koster det å eie denne bilen


Denne herlige elektriske familie SUV'en, Jaguar I-Pace, vant en rekke priser som Årets Bil i Norge, Car of the Year i Europa og verden. Denne bilen var grunnen til at Jaguar krabbet oppover salgsstatistikkene. At bilen er god er det ingen tvil om, men er det noe poeng i å kjøpe den når man kan abonnere?

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har regnet på den månedlige kostnaden ved eierskap når "søkke og snøre" er inkludert. Vel, foruten bompenger og strøm vel å merke. Dette er hva de kom frem til:Nybilprisen er hentet fra da bilen ble kjøpt inn med de gjeldende spesifikasjonene. Prisene kan være endret siden det tidspunktet. OFV sine beregninger er basert på gjennomsnittstall og må betraktes som føringer.Utregningene viser at det ikke er mye penger å spare ved å eie bilen. Så hvorfor skal du, når du står så mye friere med et bilabonnement fra Fleks?

Hvordan går det an å tilby nesten tilsvarende pris som bileierskap og samtidig tilby fleksibilitet, spør du? Fleks kjøper mange biler om gangen og har totalt 1500 biler. Da får vi bedre innkjøpsbetingelser enn om man som privatperson skulle kjøpt en. Det samme gjelder for kostnadene tilknyttet bilholdet som service, forsikring, dekkhotell, veihjelp osv. Alt dette kommer deg som flekser til gode.

Kjekt å være fleks

År 2020 har minnet oss på at fremtiden er uforutsigbar. Det er noe som alltid vil forbli en sannhet. Hvor stor bil trenger vi neste år? Trenger vi i det hele tatt bil? Og hva har vi råd til? Det er befriende å ikke være bundet av en bil over lengre tid, enten det er en 4 års leasingkontrakt eller et bileierskap. Fleks er et månedsabonnement uten bindingstid hvor du kan levere bilen tilbake når du ikke har behov for den. Eller du kan binde deg til 6- eller 12-måneder mot en lavere månedspris. Du bestemmer selv hvor fleksibel du vil være.

Fleksibilitet har uansett mange fordeler. Skal man utenlands noen uker er det fint å kunne si opp abonnementet og heller spare de pengene. Og skulle du finne drømmehuset, er det kjekt å ikke ha de siste nødvendige pengene låst til en bil som du ellers kunne vunnet budrunden med. Og for mange er det ikke nødvendig å kjøre rundt i en dyr bil hele året, men heller bytte til en mindre kostbar en i perioder. Med et bilabonnement har du rett og slett mulighetene til å være litt mer fleks.

Trygt og behagelig

Hvor mye er bilen verdt når du selger den? Hva skjer med elbilfordelene? Det er deilig å overlate den økonomiske risikoen for store verdifall til noen andre. Da slipper du å gruble på om man gjorde et godt kjøp eller ikke. Og det vet man først etter at man har solgt bilen. En prosess som er deilig å slippe. Service på bilen er det heller ingen som ser frem imot. I Fleks gjør vi dette som regel mellom bilbytter slik at du slipper å tenke på det. I tillegg unngår du den ubeleilige regningen den dagen verkstedet finner noe som "ikke er helt i orden". Alt er inkludert i abonnementet. Dekkene ligger på dekkhotell og vi kaller deg inn når tiden er inne. Å finne den billigste forsikringen trenger du heller ikke tenke på. Det er også inkludert gjennom våre stordriftsavtaler. Og det er ganske behagelig å alltid ha tilgang til de nyeste bilene hvor alt bare fungerer. Det som kommer utenom er bompenger og drivstoff/strøm. Og skulle du være uheldig å bulke bilen, så kontakter du oss som ordner alt med forsikringsselskapet.

Vi nordmenn abonnerer på film, musikk, mat og alt imellom. Nå står bilen for tur. Vi har over 800 biler å velge mellom. Test fremtidens måte å ha bil på med Norges største bilabonnement.