Peugeot e-208 er her. Kjøpe eller abonnere?

Se bilen her.

Det har vært mange lovord om Peugeot e-208 - bilen som ble kåret til Car of the Year 2020. Og nå har vi mange nok eksemplarer til at det monner. Men hvorfor skal du velge å ha bilen i et Fleks bilabonnement?

La oss ta prisen først. Er det dyrt eller rimelig?

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har regnet ut at en gjennomsnittlig nordmann kan forvente å betale kr 4 849 i måneden for å eie en Peugeot e-208 GT-line. Velger du bindingstiden på 12 måneder i Fleks, vil du da bare betale kr 150 mer i måneden enn om du skulle eid bilen. Går du for månedsabonnement blir det noe dyrere. Samtidig har du muligheten til å avslutte abonnementet dersom du liker å sykle til jobben om våren eller planlegger langtur til utlandet. Pauser du abonnementet i 1 måned sparer du penger som gjør at du ender opp på samme kostnad som eierskap allikevel.

Hvordan går det an å tilby tilsvarende- eller rimeligere pris sammenlignet med bileierskap og samtidig tilby fleksibilitet? Vel, vi kjøper mange biler om gangen og nærmer oss 900 biler totalt. Da får vi bedre innkjøpsbetingelser enn om man som privatperson skulle kjøpt en. Det samme gjelder for kostnadene tilknyttet bilholdet som service, forsikring, dekkhotell, veihjelp osv. På toppen av dette får vi regnskapsmessige fordeler som privatpersoner ikke får. Alt dette kommer deg som flekser til gode.

Nå som du har fått hele regnestykket; er det gode grunner til å fremdeles eie bilen? Les mer om bilabonnement på fleks.no.

Fordelen med fleksibilitet

År 2020 har minnet oss på at fremtiden er uforutsigbar. Hvor stor bil trenger vi neste år? Trenger vi i det hele tatt bil? Og hva har vi råd til? Det er befriende å ikke være bundet av en bil over lengre tid, enten det er en 4 års leasingkontrakt eller et bileierskap. Blir det Norgesferie er det kjekt med en større en. Skal man utenlands noen uker er det fint å kunne si opp abonnementet og heller spare de pengene. Og skulle man flytte et sted som har, eller kanskje ikke har ladeboks, er det også noe man kan tilpasse seg til. Det er rett og slett litt mer behagelig å være "fleks". Muligheten til å tilpasse seg kan også spare deg penger. For man trenger ikke kjøre rundt i en stor og dyr SUV hele året bare fordi man skal et par ganger på hytta.

Trygt og behagelig

Hvor mye er bilen verdt når jeg selger den? Hva skjer med elbilfordelene? Ingen kan si noe for sikkert annet enn at verden endrer seg raskt. Da er det deilig å overlate risikoen for store verdifall til noen andre og slippe å gruble på om man gjorde et godt kjøp eller ikke. Og det vet man først etter at man har solgt bilen. En prosess som uansett er deilig å slippe. Service på bilen er det heller ingen som ser frem imot. I Fleks gjør vi dette som regel mellom bilbytter slik at du slipper å tenke på det. I tillegg unngår du den ubeleilige regningen den dagen verkstedet finner noe som "ikke er helt i orden". Alt er inkludert i abonnementet. Dekkene ligger på dekkhotell og vi kaller deg inn når tiden er inne. Å finne den billigste forsikringen trenger du heller ikke tenke på. Det er også inkludert. Og det er ganske behagelig å alltid ha tilgang til de nyeste bilene hvor alt bare fungerer. Det som kommer utenom er bompenger og drivstoff/strøm.

Se biler og priser her.