Opplev mat, strand og familiekos i Stavanger

Matopplevelser i fleng

Stavanger er byen med over gjennomsnittet mange gode spisesteder: ANGR Bar & Kjøkken; kortreist mat og langreiste drikker, Fortou; autentisk street food med inspirasjon fra hele verden, Sabi Omakase; spis sushi fra en av de få kokkene i Norge som er akkreditert av All Japan Sushi Association. RE-NAA; tilbyr en kulinarisk forestilling, og har også en koselig og uformell bistro, Restaurant SÖL; nordisk kjøkken med fokus på grønnsaker, Casa Salsitas; autentisk meksikansk basert på lokale råvarer, Restaurant K2; satt meny i syv serveringer med fokus på lokale råvarer i sesong, Fisketorget; meny basert på dagens fangst av fisk og sjømat, og Bellies; serverer fermentert mat, fersk mat og mat fra vedfyrt ovn.

For veldig god kaffe gå til Micro Kaffi; kaffespesialist, og for byens beste iskrem besøk Siddis gelato; ekte italienske smaker. Hyggelige kafé i Stavanger er Bøker & Børst; kaffe, bakervarer, kaker, håndverksbrygg og naturvin og for kafé med alt på en gang ta turen til Sirkus Renaa; bakeri, konditori, pizzeria, iskrem og sjokoladefabrikk.

Fargegate og oljemuseum

I oljebyen er det verdt å ta en tur til Norsk Oljemuseum; som har utstillinger, restaurant, kino og bibliotek. I disse dager er det også en dinosaurutstilling som står frem til 30.september 2022. Besøk også Geoparken; en eksperimentell og annerledes bypark laget på gjenbrukte materialer og gjenstander fra petroleumsindustrien. Rett i nærheten av Norsk Oljemuseum ligger de fargerike husene i Fargegaten Øvre Holmegate; som huser nisjebutikker, kafeer og kunstutsalg. Ved Johannesparken i Stavanger finner du Kjelvene skatepark; en sentrumsnær og morsom park som også har basketballbane.

Opplevelser rett utenfor Stavanger

10 minutters kjøretur utenfor Stavanger finner du Tasta skatepark; med både street-bane og bowl-bane er dette regnet som landets beste skatepark og en av Nord-Europas største.

Stavanger ligger tett på noen av de fineste strendene i landet: Godalen badeplass; en av Stavangers mest populære badeplasser, sandstrand, stupebrett, griller og lekeutstyr for barn, Kvitevik badeområde; to flotte badestrender, rasteplass, fiskeberg og svaberg, Prestevågen tur og badeområde; unikt tur- og badeområde like ved Vikevåg og asfaltert parkeringsplass, og prøv Gamlingen; oppvarmet utendørs svømmebasseng, åpent året rundt. Ikke minst er Borestranden; tre kilometer lang og en av de flotteste strendene i landet verdt et stopp, du finner stranden langs den Nasjonale turistveg Jæren.

40 minutter utenfor Stavanger ligger Preikestolen; en av Norges største turistattraksjoner og til topps i internasjonale kåringer over unike naturopplevelser. Det er bilvei helt opp til Preikestolhytta, og derfra er det to til tre timer til utsiktspunktet Preikestolen.

En liten kjøretur fra Stavanger ligger det flere attraksjoner for hele familien. Besøk Kongeparken; 60 opplevelser med magi og spenning for store og små, Skogsprett klatrepark; en unik familiepark med nettpark, klatrepark og SUP-kurs i Sandnes kommune, Moutain cart; om sommeren på Sirdal skisenter kan du kjøre en “forvokst” trehjulssykkel ned slalåmbakken. Dra til Tryggvi islandshestgård for å dra på ridetur med den robuste islandshesten i variert terreng og tempo.