Titusener venter på ny bil: Morten ble lei av å vente. Nå abonnerer han på bil.

Da Morten Melløs (55) fikk beskjed om at han måtte vente nesten et år på ny bil, valgte han å abonnere på en «vente-bil» så lenge. Nå er han så fornøyd med Fleks at bilen er avbestilt, og abonnementet forlenget.

– Jeg måtte vente 8-9 måneder på en ny elbil, kanskje lenger. Da jeg fikk høre at flere tusen nordmenn hadde prøvd Fleks, og tilsynelatende var strålende fornøyd med det, tenkte jeg «hvorfor ikke?». Allerede dagen etter hadde jeg ny bil! Ja, jeg fikk til og med akkurat den bilen jeg allerede hadde bestilt, forteller Morten fornøyd.

Han visste ikke at det gikk an å abonnere på bil, men nå har han valgt å kansellere kjøpekontrakten. Selgeren ble selvsagt skuffet, og ville nok blitt enda mer betenkt hvis han hørte hva Morten sier i dag:

– Jeg har eid fem biler i mitt liv, men kommer aldri til å kjøpe bil igjen!

Full kontroll på kostnadene

Morten synes verditapet på bil er helt vanvittig, og veldig uforutsigbart. Dessuten forteller han at kostnadene til bilhold fort kan bli skyhøye.

– På den siste bilen jeg eide selv, måtte jeg blant annet bytte EGR ventil, kamreim og bremser. Og i tillegg måtte jeg ha nye dekk, så totalt brukte jeg minst 50.000 kroner de siste par åra, forteller han hoderystende.

Nå har Morten full kontroll på kostnadene, for alt er inkludert i månedsprisen: Service, dekk, dekkhotell, verditap og veihjelp. Ja, til og med forsikring. Og siden Fleks ordner alt det praktiske, slipper Morten å tenke på bilen i det hele tatt.

– Det eneste jeg må passe på selv, er å fylle på spylervæske, flirer han.

Bytter bil ved behov

Til daglig pendler Morten mellom Moss og Sarpsborg, og etter hvert fant han ut at Fiaten han abonnerte på hadde litt vel kort rekkevidde. Da kunne han ganske enkelt bytte til bilen han kjører i dag, en Kia Soul med en praktisk rekkevidde på over 40 mil.

– Utviklingen går så fort om dagen at jeg sikkert kommer til å bytte bil igjen. Men å vente på å få ny bil – det er jeg ferdig med, fastslår han.

Lange ventetider på nye elbiler

Om du bestiller en ny elbil i dag er sannsynligheten stor for at du må smøre deg med en god dose tålmodighet. Mangel på halvledere og generelle forsinkelser i forsyningskjeden har ført til at mange av de mest attraktive elbilene ikke kan leveres før langt ut i 2023 (motor.no, ekstern lenke).

Dette er dårlig nytt både for tålmodigheten til spente nybileiere, men også for økonomien deres. Ettersom regjeringen vurderer moms på elbiler fra nyttår står bilene folk venter på i fare for å bli en del dyrere.

Ønsker du å unngå lang ventetid? Sjekk ut bilabonnement fra Fleks her.

HAPPY CAMPER: – Bilen jeg abonnerer på nå har til og med Camping Mode, forteller Morten som har med soveposen på tur.