Fem gode grunner til å abonnere fremfor å lease bil

– Vårt hovedinntrykk er at en del abonnementsløsninger fremstår som gunstige, spesielt når det sammenlignes med tradisjonell privat leasing over tre og fire år, forteller jurist Caroline Skarderud fra Forbrukerrådet.

Et bilabonnement minner på mange måter om å leasing av bil; du får en bil som er din bil i den perioden du betaler for. Forskjellen er at et abonnement gir deg enda større frihet og en enklere bilhverdag.

Her er fem gode grunner til å abonnere fremfor å lease bil:

1: Verken bindingstid eller startleie

Med leasing av bil låser du deg ofte til en kontrakt på 3-4 år og man må gjerne ut med en større sum i startleie. Det er ikke noe som heter “korttids leasing” av bil.

Det første argumentet for å abonnere på bil gjennom Fleks er at du har én fast månedsleie hele perioden. Du trenger ingenting i innskudd og det finnes ikke noe startleie. De ulike abonnementene tilbys både med og uten bindingstid, og du kan når som helst avslutte eller sette det på pause.

2: Du slipper å tenke på vedlikehold

Ved å lease bil kommer også et ansvar med å opprettholde god standard på kjøretøyet. Du må tenke på servicer, dekkbytter og noen ganger også forsikringer.

I månedsbeløpet hos Fleks er alt av vedlikeholdsaktiviteter og eventuelle uforutsigbare verkstedregninger inkludert og tatt høyde for. Trenger bilen service, dekkhotell, dekkskift eller veihjelp tar Fleks hånd om det for deg. I tillegg er forsikring og 1000 kilometer inkludert hver måned. Kjører du lengre enn dette, har Fleks ulike abonnementspakker som passer deg. De kilometerne du ikke bruker, kan du ta med over til neste måned.

3: Bytt bil når du vil

Med leasing binder du deg til én bil for hele perioden. Men hva om bilbehovet ditt endres? Med et bilabonnement har du ikke bare fleksibiliteten til å velge når du vil ha bil og ikke - men du kan også flekse mellom ulike biler. Du kan når som helst bytte bil til en større, mindre, billigere eller dyrere bil. Om du vil ha en SUV på vinteren og en elbil på sommeren er helt opp til deg.

4: Ukomplisert og problemfritt

Når du skal lease bil er det flere ting du må tenke på. Den største fellen er å signere en dårlig leasingavtale, hvor du må betale en altfor høy totalpris.

Det å tegne et bilabonnement hos Fleks fungerer på samme måte som å tegne et abonnement hos Netflix eller Spotify - og det er enkelt og fort gjort. Du oppretter en brukerprofil via vår nettside eller direkte i Fleks-appen, deretter kan du utforske bilparken vi har og finne en bil som passer deg. Vi har forhandlet frem de beste prisene på våre biler, slik at du slipper.

5: Et mer miljøvennlig alternativ

Ved å leie bil gjennom et abonnement har du bare bilen når du trenger den. Det betyr færre biler på veiene og et mer bærekraftig samfunn. Og vil du bytte fra fossil til elbil, endrer du bare abonnementet ditt.

En enklere bilhverdag

Tenker du å leie eller lease bil på Østlandet, bør du vurdere om bilabonnement er noe for deg. Med Fleks får du tilgang på egen bil, uten å eie den, akkurat når du trenger den. Du behøver verken binde deg opp økonomisk eller tidsmessig – og det er ganske fleks.

Se priser og les mer om Fleks her.