Derfor bør du ikke lease bilen


Leasing har vært et populært alternativ de siste årene. Nå har det derimot bilabonnement tatt over som et bedre alternativ.

__– Vårt hovedinntrykk er at en del abonnementsløsninger fremstår som gunstige, spesielt når det sammenlignes med tradisjonell privat leasing over tre og fire år, forteller jurist Caroline Skarderud fra Forbrukerrådet. __

Et bilabonnement minner på mange måter om å leasing av bil; du får en bil som er din bil i den perioden du betaler for. Forskjellen er at et abonnement gir deg enda større frihet og mange flere muligheter.

Her er fem gode grunner til å abonnere fremfor å lease bil:1: Verken bindingstid eller startleie

Med leasing av bil låser du deg ofte til en kontrakt på 3-4 år og man må gjerne ut med en større sum i startleie. Hos Fleks er prisen ofte den samme eller rimeligere, og du må ikke binde deg til noen avtale. Alt er inkludert i abonnementet utenom bompenger og drivstoff.

2: Kutt kostnader - del bilen fast med folk du kjenner

Med Fleks Sammen kan du dele ditt abonnement med inntil fem venner. Alle får sin egen digitale nøkkel, og abonnementskostnaden og inkluderte kilometer deles likt mellom dere. Den som tegner abonnementet fungerer som administrator over leieforholdet, men alle har selvsagt lik tilgang til bilen. Hver sjåfør er selv ansvarlig for sitt bruk, og for antall kilometer kjørt. Dette registreres enkelt ved bruk av den digitale nøkkelen.

3: Bytt bil når du vil

Med leasing binder du deg til én bil for hele perioden. Men hva om bilbehovet ditt endres? Med et bilabonnement har du ikke bare fleksibiliteten til å velge når du vil ha bil og ikke - men du kan også flekse mellom ulike biler. Du kan når som helst bytte bil til en større, mindre, billigere eller dyrere bil. Om du vil ha en SUV på vinteren og en elbil på sommeren er helt opp til deg.4: Ukomplisert og problemfritt

Når du skal lease bil er det flere ting du må tenke på. Den største fellen er å signere en dårlig leasingavtale, hvor du må betale en altfor høy totalpris.

Det å tegne et bilabonnement hos Fleks fungerer på samme måte som å tegne et abonnement hos Netflix eller Spotify - og det er enkelt og fort gjort. Du finner bilen som passer for deg og bestiller den til når du trenger den. Du kan også få levert den hjem om du ønsker. Vi har forhandlet frem de beste prisene på våre biler, slik at du slipper.5: Et mer miljøvennlig alternativ

Ved å leie bil gjennom et abonnement har du bare bilen når du trenger den. Det betyr færre biler på veiene og et mer bærekraftig samfunn. Og vil du bytte fra fossil til elbil, endrer du bare abonnementet ditt.

Enkel bilhverdag

Tenker du å leie eller lease bil, bør du vurdere om bilabonnement er noe for deg. Med Fleks får du tilgang på egen bil, uten å eie den, akkurat når du trenger den. Du behøver verken binde deg opp økonomisk eller tidsmessig – og det er ganske fleks.

Et trygt alternativ

Fleks er Norges største bilabonnement og eid av Bertel O. Steen og Sparebank1. Tjenesten er tilgjengelig på hele Østlandet og i Stavanger. I løpet av november 2021 kommer tjenesten til Trondheim og Bergen også.