Hit burde du dra når du besøker Bergen

Michelin og utradisjonell pizza

Besøk noen av de beste restaurantene i Bergen, og spis på Lysverket; nordisk gourmetopplevelse, Bare; restaurant på Bergen Børs Hotel med Michelin-stjerne og Restaurant 1877; sesongbasert og lokale råvarer.

Litt enklere middag finner du hos Hoggorm; pizza med utradisjonell topping, Okidoki; for byens beste taco og Bien Izakaya; asiatiske småretter. Lunsj bør spises på Landmark; flott kafeteria i Bergens kunsthall og byens beste is finner du hos Hallaisen iskrembar; lokal iskremprodusent.

Ta et kafébesøk hos Nobel Bopel; koselig bydelsakafé og Kaffemisjonen; Bergens beste kaffe. Bra streetwear shopping finner du i butikker som PHARMA; kuratert utvalg sko, accessories og streetwear, Homesick; holder pop-ups rundt omkring, Lot333; Klær, sko, telt, vesker, parfymer og accessories til alle anledninger. For second hand gå til Paulina Vintage Boutique; kanskje Bergens beste vintage med kuratert utvalg vintage og second hand og Slit’an; second hand klær med en eier med stor personlighet.

Fra butikker til aktiviteter utendørs: Besøk klatreparken Høyt og Lavt Bergen; der familien kan klatre blant tretoppene i Vestlandets største klatrepark. Et besøk til Ulriken gir en fantastisk utsikt, fjellet er det høyeste av de syv fjellene som omringer Bergen sentrum. Følg Ut.no sin rute opp fjellet eller ta gondolen Ulriken 642 til toppen. Fra toppen kan du oppleve høy fart på Bergens tak med spennende Zipline på Ulriken. En annen flott utsikt, spesielt når kveldssolen går ned, ser du fra Fløyen. Det er flere veier opp på fjellet, men å ta Fløibanen er en klassiker.

Ta med familien til Nordnes sjøbad; utendørs basseng, eller til Vannkanten badeland; kombiner besøket til badelandet med et besøk til Vestkanten storsenter. Bowling, curling, spa, skøytebane og minigolf finner du også på samme stedet. Rett i nærheten av Nordnes sjøbad ligger Akvariet i Bergen; se showet med selene, ta turen innom akvariet der bambushaien svømmer, se filipinsk krokodille og bli med på mating av pingvinene.

For maks mulig adrenalin besøk Escape Bryggen; Escaperoom med flere utfordrende spill der familien må komme seg ut på 60 minutter ved bruk av kreativitet, logikk og samarbeid, og FlipZone Trampolinepark; Bergens største innendørs trampolinepark med lysshow og trampoliner på gulv og vegger.

Verdt et stopp er også kunstmuseet og komponisthjemmet KODE; et museum for kunst, kunsthåndverk, musikk og design. Et annet morsomt stopp for familien er vitensenteret VilVite; et moderne vitensenter av internasjonal klasse, der barna kan lære gjennom opplevelser innenfor matematikk, naturvitenskap og teknologi. Et par timer utenfor Bergen finner du Viking Valley; der du kan besøke vikingbyen Njardarheimr og oppleve historien og kulturen til vikingene i et fjordlandskap som er oppført på verdensarvlisten til UNESCO.