– Fleksibiliteten koster oss en 100-lapp

– Et vennepar av min kone og meg leaser en bil. Og når du tar med innskuddet de måtte ut med, og fordeler kostnaden over en treårsperiode, så betaler vi en hundrelapp mer i måneden for en sammenlignbar bil, forteller Knutsen.

Siviløkonomen har gjort det mange andre glemmer: Han har tatt alle kostnadene med i beregningen. Ikke bare verditapet, men også alt som er inkludert i månedsprisen: service, dekk, veihjelp og forsikring.

– Alt i alt betaler vi bare en hundrelapp mer i måneden. Dessuten slipper jeg å legge ut masse penger og binde meg i tre år, forteller han fornøyd.

Liker fleksibiliteten

Eirik er gift med Laura (29) og sammen har de en datter på fire måneder. De synes 100 kroner i måneden er en liten pris å betale for fleksibiliteten det gir familien. Skulle det dukke opp flere barn, kan de jo bare bytte ut Opel Amperaen med en enda større bil.

Familien kjører ofte til hytta på Nesbyen, og Eirik ettertrakter mer utvalg av større biler. Heldigvis for ham sier Fleks at planen er å ta inn flere store biler innen kort tid.

Til daglig kjører han fra boligen i Asker til arbeidsplassen på Skøyen. Men Eirik har tidligere jobbet i utlandet og håper muligheten dukker opp igjen.

– Hvis muligheten dukker opp, er det bare å si opp avtalen og levere bilen tilbake, forteller han.

Andre tjenester for dyre

Kona Laura er fra Colombia, så de planlegger å tilbringe noen måneder der en gang i fremtiden. Da er planen den samme: De bare leverer bilen tilbake og setter seg på flyet til varmere strøk. Og så plukker de heller opp en helt ny bil når de er tilbake.

– Vi har testet ut andre tjenester også, men det blir fort dyrt hvis man trenger bilen mer enn noen få dager, fastslår han. Eirik kommer til å fortsette å abonnere på bil når han er i gamlelandet.

– Ja, jeg ser ingen grunn til å binde opp masse penger i et billån. Eller å binde meg til én og samme bil i flere år.