– Et godt alternativ til eie eller lease

– Jeg vil absolutt anbefale Fleks til de som ønsker å ha egen bil, men vil slippe de store kostnadene som kommer med leasing eller bileierskap. Du låser deg ikke økonomisk og har enda mer frihet.

Det sier Even Berg Hjukse (30). Slik som mange andre i Oslo, eier han ikke egen bil.

Men da han begynte å stå på ski i vinter, merket Even fort at han ble lei av å vente på bussen i minusgrader. En kompis av han anbefalte Fleks:

– Jeg tenkte å «flekse» i en måned. Det ble åtte, ler han.

Fleks er et bilabonnement. Akkurat slik du betaler en fastpris i måneden for strømmetjenester og mobil, gir Fleks deg muligheten til å ha tilgang på bil akkurat når du trenger det, uten å måtte kjøpe eller lease. Bilen kan leveres hjem på døra, eller hentes helt enkelt på et av Fleks sine hentepunkt.

Det er heller ingen innskudd, gebyrer eller forpliktelser, og abonnementet dekker forsikring, verditap, finansieringskostnad, service, dekkhotell, dekkskift og veihjelp. I tillegg får du 1000 kilometer kjøring, noe som er akkurat like mye Ola Nordmann kjører i gjennomsnitt i måneden.

Spontanutflukter og rånere

Å tegne opp et abonnement på Fleks gikk raskt.

Etter en nedlastet app og et raskt besøk på Fleks sitt hentepunkt, var Even og kompisene på vei mot Vrådal Skisenter i en flunkende ny elektrisk Peugeot 208.

Den første turen foregikk derimot ikke helt uten utfordringer:

– Klokka var 19:45 utenfor Deli De Luca Selfjord, og vi skulle rekke ølsalget. Selvfølgelig klarer vi ikke å finne ut av ladinga, og på toppen av det hele møtte vi på lokale rånere på parkeringsplassen. Vi følte oss som selve klisjeen om Oslo-folk på bærtur med en elbil, ler han.

Det ordnet seg heldigvis, og fleksinga ga mersmak. Skiturer på vinteren ble til helgeturer på våren, spontanutflukter ut av byen og norgesferie på sommeren.

Men når høsten kom sa Even opp hos Fleks. Rett og slett fordi han ikke trengte bil i denne perioden.

– Jeg bor og jobber i Oslo, og er ikke avhengig av bil hele tiden. Da var det veldig enkelt og greit å avslutte abonnementet.

Om du skaffer deg en bil gjennom Fleks, kan du avslutte abonnementet når det selv passer deg – i sterk kontrast til tradisjonelle eie- og leieformer. Det innebærer at du helt fleksibelt kan velge å ha bil én måned av gangen, alt etter hvilke behov du måtte ha de kommende månedene.

– Men nå merker jeg at jeg tok bilen litt for gitt, så du skal ikke se bort i fra at det blir litt fleksing igjen nå som vinteren kommer. Da kan det hende jeg og samboeren tester ut halvårsabonnement som løsning, som blir betraktelig billigere.

En bil som sommeren og en bil om vinteren

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=jGXQwwejv3c

Etter at Even leverte inn sin Peugeot 208, er flykaptein Jim Sebastian Cooper på Økern og Fleks sitt hentepunkt for å plukke opp en bil av samme modell.

– Det er jo en ganske stilig bil, er det ikke? Jeg har vært på utkikk etter en god elbil.

Han solgte bilen sin tidlig under pandemien, ettersom den ble kjørt såpass lite. Etter at behovet for å kunne kjøre igjen ble større har han prøvekjørt ulike bilordninger

Til slutt falt valget på Fleks:

– Alternativene er å eie, leie eller å lease. Fleks blir en slags mellomting, forteller han, og legger til:

– Jeg leste at man kan ha et bilabonnement sammen med naboer eller venner. I tillegg er det veldig enkelt om du for eksempel skal ha en bil om våren og en annen om vinteren.

Gjennom Fleks har du nemlig mulighet til å bytte ut bilen uten ekstra kostnader. Det betyr at du kan ha én enkel og lett elbil om sommeren, for så å bytte den ut med et litt kraftigere beist som takler de bratte og kuperte vinterveiene opp til hytta.

To fluer i en smekk

Hvert år selges det hundretusenvis av biler i Norge, og det er lite som slår frihetsfølelsen av å kjøre avgårde med en helt ny bil.

Etterhvert kommer bakrusen: Forsikringer, registreringer og verkstedsregninger. Nye vinterdekk, og strøsalt som spiser opp bilen. Et billån med 6-7 prosent effektiv rente. Et verditap for hver gang du setter nøkkelen i tenningen.

Gjennom et bilabonnement hos Fleks kan du slå to fluer i en smekk. Bilen du kjører avgårde med er din så lenge du ønsker, samtidig som du slipper alle ekstrakostnader et bilkjøp medfører.

– Alt i alt er det en ganske gunstig måte å ha bil på, avslutter Jim Sebastian og kjører avgårde.

Har du lyst til å sjekke ut hvordan det er å abonnere på bil? Les mer her.