– Fleks er løsningen på både kort- og langsiktige bilbehov

Silje Skylstad (35) og samboer Chris Medina (38) er blant dem som ønsket en smidigere løsning for bilhold.

Hva du trenger bilen til endrer seg stadig ut fra din livssituasjon. Det kan være store endringer, som når man har fått barn og trenger stasjonsvogn, eller kanskje du må pendle midlertidig noen måneder og trenger bil til og fra jobb.

Uansett hva din livssituasjon er, vil også bilbehovet endre seg. Hvorfor velger nordmenn flest å binde seg til en bilavtale?

Fleks’ bilabonnement skiller seg fra tradisjonelle måter å ha bil. På samme måte som du har månedsabonnement hos Spotify eller Netflix, kan du også ha abonnement på bil. Månedsprisen inkluderer alle gebyrer, forsikringer, dekkskift, veihjelp og service. Du velger selv antallet kilometer du tenker å kjøre, og med mulighet for roll-over til neste måned. Bilen kan leveres hjem på døra, eller hentes helt enkelt på et av Fleks sine hentepunkt.

Fra måned til måned

Med jobb, et lite barn på fire år og foreldre bosatt en snau times kjøring utenfor Oslo, ble et bilabonnement redningen for å få hverdagskabalen til å gå opp for familien Skylstad. I dag har de en romslig Peugeot 2008 – en bil som dekker deres behov akkurat nå.

– I starten var vi usikre på hva slags billøsning vi skulle gå for. Jeg har familie som bor utenfor Moss og vi ville gjerne ha muligheten til å reise dit, men er det et sterkt nok argument til å skulle kjøpe bil? Chris er også yrkesmusiker og er avhengig å ha en bil for å reise til spillejobber utenfor Oslo. Vi bestemte oss for noe fast hvor vi hadde vår egen bil, men som ikke er like bindende som kjøp eller leasing, sier Silje.

Det kan i utgangspunktet høres ut som en kortsiktig løsning, men Silje mener abonnement også fungerer veldig godt som en langsiktig løsning.

– Det er vanskelig å planlegge et bilkjøp når man er i en fase i livet med mange nye livsendringer. Med Fleks trenger vi ikke binde opp masse kapital i en bil som kanskje ikke passer vårt behov om noen år.

– Om vi skulle bli en større familie kan det være at vår 2008 ikke holder mål, men da kan vi enkelt bytte til en annen. Det er en avgjørelse vi nå kan ta fra måned til måned, legger hun til.

Løser alle de små tingene

Siden Chris er amerikaner og Silje ikke har førerkort ennå, synes de det er veldig deilig at de slipper å sette seg inn i «bilbyråkratiet».

– Om vi hadde leaset eller eid bilen selv måtte jeg gjort jobben med dekkhotell, dekkskift, forsikringsforhandlinger og lignende. Det som er veldig digg er at Fleks gjør slikt for oss, noe som er tidsbesparende på veldig mange måter.

At forsikringen er inkludert i prisen kan også være besparende for familien. Siden hun er fersk som sjåfør, og Chris måttet ta lappen på nytt i Norge, kunne det fort blitt kostbart.

– Chris har kjørt bil I USA siden han var 16, men det spiller visst ingen rolle. Når jeg får lappen vil jeg ikke være en ung rallysjåfør, men en forsiktig mamma som endelig får kjøre bil. Med Fleks synes jeg det er en fornuftig forsikring inkludert i prisen.

Ytterligere trygghet

I fjor ble Silje og familien offer for biltyveri. Da familien hadde pakket klart til en skogstur med besteforeldre og barn skulle de lempe alt inn i bilen. Men bilen var ikke lenger parkert der hvor den ble plassert natten før.

Heldigvis for Silje har Fleks sporing på alle sine biler, og etter en rask samtale med kundeservice ble bilen lokalisert på Storo – noen steinkast unna der de hadde gjort søk tidligere.

– Hvordan nøklene våre havnet hos tyven er en godt spørsmål. Vi tror at noe har skjedd da Chris var ute og lekte med frisbee med datteren vår dagen før. Enten har noen fisket nøklene ut av jakka hans i et uoppmerksomt øyeblikk eller at de falt ut under leken.

Silje beskriver hendelsen som ubehagelig, men at Fleks sørget for at de følte seg trygge

– Det var en ekstremt rask affære når kundeservice ble koblet inn og vi fikk en helt ny og identisk bil samme dag. Jeg er veldig takknemlig for at det ble løst på kort tid! Det gir en ekstra trygghet på toppen av alle de andre fordelene med Fleks.

Skogsturen fikk de tatt igjen senere. Nå har også «Hvor er nøklene?» blitt en vanlig frase hver gang familien skal avgårde.

– I ettertid tenker jeg på hvordan vi skulle løst saken om dette var en bil vi eide selv? Da hadde vi neppe hatt mulighet til å spore den opp så raskt.