Feriebil

Disse bilene er perfekte for bilferie

En bilferie er den perfekte muligheten for deg og familien å bli enda bedre kjent med hverandre og landet vi bor i. Norge består av en rekke perler fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord, som absolutt er verdt å sjekke ut. Med en bil står du fritt til å planlegge ruten akkurat som du vil. Så om det er et ekstra stopp på veien du ønsker å ta eller en spesiell severdighet du vil besøke så har du muligheten til det med en bil. Det som skiller Fleks fra konkurrentene er muligheten til å kunne bytte bil etter behov. Det vil si at du ikke binder deg til en bestemt bilmodell i opptil et år, slik du ofte må når de leaser bil, men fritt kan velge mellom alle Fleks sine biler fra måned til måned. Så om du planlegger bilferie burde du sjekke ut disse bilene.

DS 7 4X4 Plug-in Hybrid er en luksuriøs bil som gir deg en helt unik kjøreopplevelse. Med et bagasjerom som rommer 555 liter, blindsonevarsler, cruise control og firehjulstrekk er det lite denne bilen mangler. Dessuten har den en stor touchskjerm og et solid stereoanlegg både med USB, DAB + og Apple CarPlay/Android Auto. Dette er helt klart bilen for deg som ikke vil inngå noen kompromisser.

Er du deretter på utkikk etter en helelektrisk variant så kan folkefavoritten Tesla Model 3 Long Range AWD være noe for deg. Med en rekkevidde på hele 602 km, er ikke lengre turer noe problem. Den har også firehjulstrekk og god bagasjeplass. Skulle ikke det være nok så kan du også nyte godt av tilleggsutstyr som trådløs lader, oppvarmet ratt og automatisk fjernlyskontroll.

Ønsker du derimot en litt rimeligere variant så er Kia Ceed SW PHEV bilen for deg. Dette er en sprek hybrid med alt av nødvendig utstyr. Filholderassistent, cruise control, skiltleser ogApple CarPlay/ Android Auto er bare noen av tingene som kommer godt med når du skal på en lengre kjøretur. Med ISOFIX-fester til barnesete og rikelig med bagasjeplass er det lett å få med seg de små og alt utstyr som følger med.

Dette må du huske før bilferien

Før du setter deg i bilen og drar ut på norgesferie er det en del ting som kan være greit å ha i bakhodet. Først og fremst burde du planlegge reiseruten godt. Noter deg om det er noen fjelloverganger som er stengt eller tid for når siste ferje går.

Sjekk også ut alternative ruter som byr på noe mer enn to-felts motorveg. Det er kanskje ikke de raskeste rutene, men kan i bytte gi deg noen vakre naturopplevelser. Er du usikker på hvor du skal kjøre så bør du ta en titt på en av de 18 nasjonale turistvegene. Disse er spredd utover landet og garanterer deg flott natur med mulighet for stopp på ulike utsiktspunkt. NAF sin reiseplanlegger er et godt hjelpemiddel for å planlegge ruten din.

Et annet tips er å begrense antall kilometer du planlegger å kjøre hver dag og legg inn tid til ekstra stopp. Du vet aldri når du får lyst å ta et bad etter mange timer i en varm bil, eller om du plutselig blir sulten. Gjør deg også oppmerksom på hvor det er bensinstasjoner og ladestasjoner langs ruten. Flere steder kan det være langt mellom hvert punkt. Dersom du planlegger overnatting på hotell eller ønsker å gjennomføre noen spesielle aktiviteter er det lurt å booke dette på forhånd, selv om du planlegger å reise utenom sesongen. Dersom du skal sove i hengekøye, telt eller under åpen himmel er det også greit å sjekke opp steder hvor dette er tillatt.

Lag også en tydelig pakkeliste så du husker alt det nødvendige, og unngår å ta med deg unødvendige ting. Ting som kan være greit å ta med er kjølebag for å holde drikken kald, ekstra varme klær og sko, førstehjelpsskrin, gnagsårplaster, solkrem og myggspray. Lag gjerne en fysisk liste hvor du krysser av ting etter du har lagt det i bilen, slik er du helt sikker på at du ikke glemmer noe. Til slutt er det lurt å dobbelsjekke at man har gyldig reiseforsikring dersom noe skulle skje.

Ferge-portaler langs norske-kysten

Nordland Midt-Norge / Vestland Reisetips Sørlandet Kart og rutetider for andre diverse områder

Huskeliste før bilferie:

  • Planlegg reisen godt med ladestopp mm
  • Book overnattinger og aktiviteter på forhånd
  • Lage en tydelig pakkeliste
  • Sjekk at reiseforsikringen er gyldig

Bilene skreddersydd dine sommerbehov

Dersom du planlegger en bilferie til sommeren, så er kanskje ikke oppvarmet ratt og sete det viktigste. En god aircondition og mulighet å spille av musikk er derimot noe som kommer godt med. Her er bilene som passer best for lengre turer på sommeren. Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid er en eksklusiv stasjonsvogn med hele fire ulike kjøremoduser, inkludert et helelektrisk modus hvor du kan kjøre hele 52 kilometer. Med AGR-sertifiserte seter har du også mulighet å justere setet både i lengde og vinkel for å gi deg den perfekte passformen, noe som kommer godt med dersom du skal kjøre bil i flere timer.

Et annet alternativ er Kia XCeed PHEV Exclusive. Dette er en hybrid med god takhøyde og mer enn nok bagasjeplass. Dessuten kan fremsetene kjøles ned i tillegg til å varmes opp. Andre funksjoner er parkeringsassistent, automatisk baklukefunksjon og blindsonevarsler. DU har også mulighet å koble deg opp på Kia sin app Uwo, hvor du blant annet kan sjekke bilstatus, lokasjonen til bilen og informasjon om tidligere kjøreruter.

Beste stedene å dra på bilferie i sommer

Det er mange steder i Norge det virkelig er verdt å besøke i sommer, enten du vil dra til øst, vest, nord eller sør. En helt klar favoritt er Lofoten, som er en øygruppe utenfor Bodø. Her kan du oppleve en kombinasjon av hvite strender og majestetiske fjell og et bredt aktivitetstilbud med alt fra surfing, til hesteridning og havsafari. Er du på utkikk etter både byliv og natur kan det være verdt å sjekke ut Tromsø. Her kan du besøke den velkjente fjellheisen, verdens nordligste akvarium og avslutten dagen med en middagen i byen.

Går reisen mot vest, så er Geiranger, Loen og Preikestolen noen sikre valg. Slående vakker natur er bare noe av det du kan vente deg på disse stedene. Kommer du kjørende til Geiranger får du blant annet oppleve den kjente trollstigen. Opplev utsikten fra høyden med Geiranger skywalk eller fra fjorden med en RIB-tur. I Loen kan du utforske fjellene og landskapet på utallige måter, enten det er med skylift eller den eventyrlystne Via Ferrata-ruten. For å besøke Preikestolen må derimot ut på en lengre fjelltur, noe som passer ypperlig i sommermånedene.

Østlandet er kanskje ikke kjent for høye fjell og dype fjorder, men det er nok av ting å oppleve her også. Hemsedal er blant annet like fint på sommeren som vinteren. Enten du vil på topptur, i klatreparken eller på ridetur så finner du noe for enhver. Her finnes det også en rekke innsjøer for de som er glad i å fiske. En tur innom hovedstaden er heller ikke feil. I Oslo finner du et bredt kulturtilbud med alt fra museer til konserter og musikaler. Her finner du også flere av norges beste restauranter med noe for enhver smak, for ikke snakk om ikoniske landemerker som operahuset, slottet og vigelandsparken.

Lengter du derimot etter skjærgårder og båtliv så burde du ta turen til sørlandet. En tur innom dyreparken i Kristiansand er perfekt dersom du har med deg barn på turen. Med kaptein sabeltann show, eksotiske dyr og kardemommebyen på et og samme sted, skal det ikke mere til for å holde barna fornøyde. Dersom du ønsker litt roligere omgivelser kan du ta turen til Kragerø eller Portør. Her finnes det utallige fine badestrender, hvor man kan slappe av i sommervarmen. Har du et årsabonnement har du også mulighet å ta bilferien enda mer sør, og dra nedover i europa. Uansett hvor turen ender så ønsker vi å kunne tilby deg en bil som tar deg akkurat ditt.