Anbefalinger ved valg av familiebil

Behovene endrer seg gjennom livet og det samme gjelder behovet for bil. Vi har samlet alt du trenger å vite for å velge den perfekte familiebilen for deg og dine. Så om familien vokser fra to til tre eller seks til syv, har vi en bil for deg.

Når familien går fra to til tre

Det er mange følelser og tanker involvert i det å skulle ønske et nytt familiemedlem velkommen. I tillegg er det mye som skal ordnes og flere nye ting man må ta stilling til. Bilbehovet vil også naturlig nok endre seg i stor grad. Kanskje blir faktorer som sikkerhet og plass enda viktigere? Plass til barnesete og om bagasjerommet er stort nok for vogn, blir plutselig nye krav som kommer til i valg av bil. Vårt beste tips er å kartlegge hvilke behov akkurat din familie har i dag, og velge bil ut fra det.

Med våre Fleksible bilabonnementer står du nemlig helt fritt til å bytte mellom flere ulike bilmodeller dersom behovene skulle endre seg. Med en fast månedspris blir det også lettere og holde styr på bilutgiftene, noe som gir dere som familie mer kontroll. Ta gjerne med både barnesete og vogn for å teste plassen i de ulike bilmodellene våre, slik at du finner den perfekte bilen for din familie.

Slik sikrer du barna i bilen

Barna våre er det kjæreste vi har og behovet for å beskytte dem er ekstra stort, spesielt når det kommer til bilkjøring. Selv med den beste sjåføren kan det skje uhell og det er derfor lurt å være på den sikre siden. Det er flere ting man må være klar over når det kommer til sikring av barn i bil, og selv med en “trygg” bil burde man ikke slurve med å feste barnesetet eller bilbeltet ordentlig.

Først og fremst er det viktig at barna fra ung alder forstår hvor viktig det er å bruke bilbelte, slik at dette blir en vane helt fra begynnelsen av. Her har vi voksne et ansvar for å være gode rollemodeller for barna, slik at det ikke bare blir tomme ord uten handlinger. Det kan være mye å huske på når det kommer til sikring av barn og derfor har NAF utarbeidet en del huskeregler som kan være greit å notere seg:

 • Barn sitter tryggest bakovervendt, mot kjøreretningen, frem til fylte fire år.
 • Bakovervendt barnesete skal aldri plasseres i passasjersetet foran når kollisjonspute ikke er deaktivert.
 • Følg produsentens anvisning/fremgangsmåte når du installerer setet.
 • Beltet skal alltid ligge så tett inntil barnets kropp som mulig.
 • God hodestøtte er viktig i tilfelle man skulle bli utsatt for sidekollisjon.
 • På de minste barna anbefaler NAF bruk av beltesamler. Dette hindrer at barnet kan ta seg ut mellom beltene.

SUV vs stasjonsvogn

Du har helt sikkert blitt anbefalt og hørt mye om disse bilene, men hva er egentlig forskjellen på en SUV og en stasjonsvogn, og hvilken bil passer best for akkurat din familie?

En SUV er litt kortere og mindre innvendig enn en stasjonsvogn. På den andre siden har den høy bakkeklaring, noe som gir deg god oversikt i trafikken og god fremkommelighet på dårlige veier. En stasjonsvogn gir mulighet for mer bagasjeplass eller rom i kupeen. Dessuten er den noe lavere som gir en mer sportslig følelse, og har et mindre forbruk av drivstoff.

Er du usikker, anbefaler vi deg å teste ut vår Peugeot 5008 SUV Tidligere kåret til årets familiebil. Dette er den perfekt kombinasjon mellom en flerbruksbil og SUV. Bilen har 7-seter, hvor de bakerste kan legges ned, noe som gir ekstra stor bagasjeplass. Dessuten er det praktisk med mer enn fem seter når nabobarna skal sitte på, eller besteforeldre skal være med på en tur. Bilen er også utstyrt med tre Isofix-festere for barneseter slik at de minste sitter ekstra trygt.

Lener du derimot mer mot en stasjonsvogn bør du sjekke ut vår Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid. Dette er en eksklusiv hybridbil med kjørekomfort i toppklasse. Med valget mellom fire ulike kjøremoduser kan vi garantere deg en jevn og stødig kjøreopplevelse. Sikkerhetsutstyr som Adaptive cruise Control og Intelligent bremseassistent er også inkludert for å gi deg en trygg og behagelig kjøretur.

En annen viktig faktor å ta hensyn til når du skal velge familiebil er antall seter bilen har. Det er ingen vits å velge en 7-seter hvis du ikke har planer om å utvide familien, så det er lurt å tenke over hvor mange seter familien trenger både nå og i fremtiden. I tillegg til antall seter, vil du også velge en bil som har plass til alt det ekstra som følger med familielivet, som barnevogn, handleposer og mer. Den helt nye Peugeot e-2008 er designet for å skille seg ut og har et fantastisk godt uttrykk. Det er en kompakt SUV som rommer både familien og bagasjen på en enkel måte. Det er bare noen få detaljer som viser at dette faktisk er en elbil.

Denne funker til både hverdagen og campingturen

Er du på utkikk etter en bil som er stor nok til hele familien, og de ulike fritidsaktivitetene som følger med? Barn er aktive og går ofte gjennom ulike faser hvor de tester ut nye aktiviteter. Så enten om det er fotballaget som trenger å bli kjørt til kamp eller far som vil ta med barna på en campingtur, så vil du finne en bil hos oss. Vi støtter opp under aktive familier som tenker nytt og tester nye aktiviteter, og ønsker å gjøre hverdagen litt enklere for alle dere familier der ute.

Med vår Peugeot 3008 4x4 Plug-in Hybrid blir ingen veier for humpete eller bakker for bratte. Utstyrt med firehjulstrekk og hele 200 hestekrefter er dette en bil som tåler det meste. En 10” berøringsskjerm i HD-oppløsning med tilgang til kjøredata, navigasjon og musikk er også inkludert. Dessuten kommer den med et stilfullt interiør og mange gode løsninger som gjør kjøreturen både komfortabel og et trygt valg for deg og dine.

Disse bilene er perfekte for bilferie med familien

Norge er et langt og vakkert land som det er perfekt å feriere i. Med den rette bilen blir bilferien en god erfaring og et godt minne å ta med seg videre. Vi har flere bilmodeller som passer ypperlig til korte og lengre bilturer med familien. Bilen skal jo brukes til så mye mer enn hverdagens gjøremål. Derfor ønsker vi i Fleks å dekke disse behovene på best mulig måte ved å gi deg muligheten til å bytte mellom våre ulike bilmodeller akkurat etter behov.

Enten du skal opp på fjellet på vinterstid eller sørover i sommerferien, så har vi en bil for deg. Flere av våre bilmodeller har også ekstra stort bagasjerom, noe som gjør at du har god plass til alt som skal med på en ferietur. Sjekk blant annet ut vår Kia Ceed SW Plug-in Hybrid, som er perfekt for lange turer. Dette er en romslig og behagelig bil som med nedlagte seter har hele 1694 liter bagasjeplass. Den kommer også med flere smarte løsninger som skiltleser, trådløs mobillader og ventilasjonsløsning i setene. Utenom det kan vi anbefale en DS 7 4X4 Plug-in Hybrid, som passer supert for turer på fjellet. Denne luksuriøse bilen kommer med et bagasjerom som rommer 555 liter og med firehjulstrekk egner den seg ypperlig for vanskelige kjøreforhold.

Kia e-Niro er bedre å kjøre enn mange bensinbiler, den er mye rimeligere i drift og gir en fantastisk kjøreopplevelse. Vår Kia e-Niro er en flott familiebil som er en elektrisk, komfortabel og effektiv bil å kjøre. Bagasjerommet er stort, setene er uten tvil komfortable og materialene er godt tilpasset familie med barn. Bilen har en potensiell rekkevidde på hele 455 km og du kan hurtiglade batteriet fra 20% til 80% på kun 42 minutter.

Kjente bilmerker som familiebil

Tesla og Toyota er to populære bilmerker nordmenn er på utkikk etter. Har disse gode alternativer til familier? De beste familiebilene må være romslige nok til å passe deg, barna og bagasje. De må også være stilige nok til at du ønsker å kjøre den, samt tilby et teknologinivå som passer og gir god ytelse - uten for høye driftskostnader. Tesla model 3 og toyota rav4 er uten tvil to av de mest populære elbilene blant nordmenn.

Tesla model 3

Tesla er et av verdens mest populære og suksessfulle bilmerker, men passer dette som familiebil? Som Tu uttaler så er Tesla model 3 en ypperlig bil for familie med småbarn. De testet at det gikk helt fint med 3 barn i baksetet. Det er også godt med plass i bagasjen, med en total plass på 425 liter. Dette er noe mindre enn i en vanlig stasjonsvogn, men er likevel ikke dårlig. Med en rekkevidde på 560 kilometer er dette en ypperlig bil å komme seg til og fra de fleste hytter og andre familieturer.

Dersom du er på utkikk etter en bil med litt høyere bakkeklaring og større bagasjeplass, tilbyr vi også Tesla model Y.

Toyota rav 4

Hybrid stasjonsvogn med meget god plass i både kupeen og i baksetet. I motsetning til tesla model 3 tillater denne bilen 3 voksne mennesker i baksetet. Til å være en el-bil har bilen et av de største bagasjerommene, sammenlignet med tilsvarende biler. Toyota rav4 er en perfekt bil for familieturen. Bilen tilbys av Fleks i Juni.

Hvordan underholde barna på bilferie

Mange timer i bil kan fort oppleves som stressende og kjedelig for små rastløse kropper. Ved å være godt forberedt kan du fort unngå mye unødvendig mas og fjas. For ikke snakk om irriterte foreldre. Det å ha noen gøyale bilaktiviteter på lur slår aldri feil. “Mitt skip er lastet med” og allsang er to kjente leker, men for de som ønsker noe mer avansert og kreativt kan man blant annet gjennomføre bilbingo. Dette er en perfekt lek for de litt eldre barna. Leken går ut på at man selv lager et bingobrett med bilder av ulike ting, eksempelvis en gul bil, en ku eller en rosa høyball. Hvis noen ser en av disse tingene i løpet av turen kan man krysse det av på brettet sitt. De som først har klart å krysse av alle tingene på bingobrettet er vinneren. En annen lek kan være en gjetteleke hvor man skal gi litt informasjon om det man tenker på og de andre skal på rundgang gjette hva eller hvem det er.

Utenom opplegg og aktiviteter er det greit å ha med tilstrekkelig med mat og drikke, og gjerne noe ekstra godt de små kan kose seg med. Husk også våtservietter og poser dersom det skulle oppstå uhell. En god spilleliste med barnas favorittsanger eller et nettbrett å spille på kan også komme godt med. Selv om man har lyst å komme fortest mulig frem er det viktig å huske på å gi barna pauser slik at de kan få gått på do, strekt på beina og fått litt frisk luft. Planlegg gjerne disse stoppene på forhånd slik at barna har noe å se frem til underveis. Husk også at bilturen er stor del av reisen og at dette skal være en morsom og fin opplevelse både for deg og de små.

Oppsummering av tips for biltur med barn:

 • Mitt skip er lastet med lek
 • Allsang
 • Bilbingo-lek
 • Ulike gjetteleker
 • Nok mat, drikke og noe godt
 • Ta med våtservietter og poser
 • Nettbrett eller noe å se film/spille på
 • Nok dopauser

Du kan endre bil enklere nå med Fleks 2.0

Med vår nyeste lansering Fleks 2.0 får du ikke bare en rekke nye bilmodeller å velge mellom, men mange flere fordeler. Du står nå fritt til å bytte bil enda oftere uavhengig av abonnement, noe som kommer godt med dersom familiesituasjonen skulle endre seg. Du kan faktisk bytte bil hver måned om du ønsker det. Derfor kan du trygt inngå en mer langvarig avtale uten å binde deg til en bestemt bil. Vi har også redusert prisen på flere av våre langsiktige avtaler, noe som gjør det enda mer attraktivt med et abonnement framfor å lease eller eie.

Med vårt årsabonnement får du ikke bare forsikring plus med på kjøpet, men nå inkluderer det også sjåfører under 23 år og øvelseskjøring. Dette er noe som passer ypperlig dersom du har litt eldre barn, som snart selv skal ut på veien. Dessuten gir det deg muligheten å kjøre bil i Europa, noe som åpner opp for flere spennende bilferier med familien. For vi i Fleks strekker oss langt for å gjøre bilholdet enklest mulig for deg og din familie, både i dag og i fremtiden.