Slik sparer du penger på SUVDe senere årene har interessen for SUV-modeller økt med rekordfart. Med et bilabonnement hos Fleks kan du skaffe deg drømme-SUV’en med kun noen tastetrykk - for hvor lenge du vil. Du trenger ikke binde deg opp økonomisk eller tidsmessig.

Opplysningsrådet for Veitrafikken har regnet på hva det koster å eie alle våre SUV-modeller. Svaret vil nok overraske de fleste: Regnestykket avslører nemlig at det koster omtrent det samme å abonnere som å eie bilen selv.Små prisforskjeller

OFV konkluderer med at det koster omtrent det samme å abonnere som å eie. Av bensin og hybridbilene er det alltid rimeligere å abonnere på den gjennom Fleks.

Hvordan er det mulig? Når man kjøper mange biler om gangen får man rabatter på bilene og bilholdet som følger med. Det kommer deg som flekser til gode.SUV Bensin og hybrid

Nybilprisen er hentet fra da bilen ble kjøpt inn med de gjeldende spesifikasjonene. Prisene kan være endret siden det tidspunktet. OFV sine beregninger er basert på gjennomsnittstall og må betraktes som føringer.Når det kommer til kostnader på de elektriske modellene er det lite som skiller det å eie eller abonnere.

Nettopp derfor tror Fleks at bilabonnement er den nye måten å ha bil på. Hvis det ikke er så mye som skiller på pris, vil bil gjennom abonnement også gi deg en enklere og mer fleksibel løsning på bilbehovet ditt.SUV Elektrisk

Nybilprisen er hentet fra da bilen ble kjøpt inn med de gjeldende spesifikasjonene. Prisene kan være endret siden det tidspunktet. OFV sine beregninger er basert på gjennomsnittstall og må betraktes som føringer.Fleks deg til en ny SUV

Med et bilabonnement har du fleksibiliteten til å styre når du vil ha bil og ikke. Månedsleier eller langtidsleier du bil gjennom Fleks kan du avslutte eller pause abonnementet når du vil. Du har også muligheten til å flekse mellom ulike biler - også ulike SUV’er. Når som helst kan du bytte din elektriske SUV til en hybrid – det er helt opp til deg.

Med andre ord slipper du å binde deg til en bil om du er usikker på hva du skal velge eller hvor lenge du trenger den. Fleks tilpasser bilbruken etter ditt behov.

Bil har aldri vært enklere å eie

Det beste med å flekse er at du slipper alt som må gjøres for å opprettholde god standard på kjøretøyet ditt.

Med månedsabonnement – enten med eller uten bindingstid – er forsikring, veihjelp og service inkludert. Er tiden inne for hjulskifte, sier vi ifra når og hvor bilen skal på dekkhotell. Stresset rundt vedlikeholdsaktiviteter eller overraskende verkstedregninger er derfor noe du ikke trenger å tenke på med Fleks.

Et abonnement inkluderer alltid 1000 kilometer per måned. Hvis du har behov for mer, kan du enkelt oppgradere direkte i Fleks-appen. Det du ikke bruker av kilometer i inneværende periode, overføres automatisk til neste periode med Kilometer Rollover.

Hvis du vurderer leasing eller å leie bil på Østlandet, bør du lese mer om bilabonnementet hos Fleks og se hvilke biler som er tilgjengelige akkurat nå.

Tabellforklaringer - OFV Kalkylie 2020

I beregningen har OFV tatt utgangspunkt et bileierskap på 5 år, som er gjennomsnittet hos nordmenn. Bompenger, drivstoff og strøm er ikke inkludert i bilabonnementet vårt, og derfor er det det heller ikke inkludert i utregningen. Bilens restverdi er tilpasset forventet salgsverdi etter kjøredistanse og avskrivningstid.

Kalkylen er basert på gjennomsnittstall. På den måten er tabellen en pekepinn på hva en bestemt bil ville kostet deg om du skulle kjøpt den.

Bilens restverdi er tilpasset forventet salgsverdi etter kjøredistanse og avskrivningstid. I tabellen er det tatt hensyn til at store årlige kjørelengder i praksis virker mer verdiforringende på små enn store biler.

Det kan være store variasjoner i forsikringspremie både fra selskap til selskap, fra bil til bil og fra sted til sted. I tabellen til OFV er tallene på forsikringskostnadene referert fra Oslo-området, og er et beregnet gjennomsnitt fra flere forsikringsselskaper. Tallene er basert på ny bil, minste egenandel, forsikringstaker 40 år og minst 70% bonus på både ansvar og kasko.

Vedlikehold omfatter eksempelvis vask, rustbeskyttelse, rekvisita m.v. Kilometerservice er inkludert i posten “Service og reparasjonskostnader”. Olje, kvantum og arbeid også. Levetid for dekk avhenger av kjørestil, veikvalitet, bilens vekt, lufttrykk, dekk-kvalitet med videre. Kostnadene på dekk har OFV beregnet med 40 000 km som anslått gjennomsnittlig levetid for dekkene. Inkludert i kostnadene er også to hjulskift (vår/høst). Kostnader for eventuelt dekkhotell og piggdekkavgift er ikke tatt med.

Service og reparasjonskostnadene omfatter vanlig kilometerservice og mindre reparasjoner som oppstår i løpet av avskrivningsperioden. Noen biler (elbiler) har gjerne et årlig serviceintervall der det er lagt liten vekt på kjøredistanse. For elbiler er disse kostnadene ført marginalt økende i forhold til kjøredistanse. Når det gjelder bensin-, diesel- og ladbare hybridbiler er det kun registrert mindre kostnadsdifferanser, og på generelt grunnlag er det benyttet like kostnadsstørrelser i tabellen. Det er ikke tatt i betraktning at flere aktører også tilbyr utvidet vedlikehold ut over standard/basis kilometerservice, eller også tilbyr serviceavtaler.