Dette burde dere gjøre i Oslo

De beste tipsene til Oslo for barnefamilier

Et morsomt sted for store og små er Teknisk museum; museum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin. Her finner du mer enn 100 prøv-selv-installasjoner og 25 temautstillinger. Prøv også Popsenteret; et interaktivt museum hvor du kan oppleve norsk populærmusikk, lage ditt eget platecover, spille inn låter i studio, og lytte til dine favorittlåter. I hovedstaden finner du også Det internasjonale barnekunstmuseet; kunst laget av barn fra mer enn 180 land. Se barnas egne hjertesaker og meninger i skiftende utstillinger.

Reptiler og maritimt liv

Unike dyr møter du i Oslo reptilpark; en liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, slik som kvelerslange, gekko, pilgiftfrosk, dvergkrokodille og verdens giftigste edderkopp. Et annet spennende stopp er Norsk Maritimt Museum; nasjonalt museum for norsk maritim kulturarv, sjøfart og undervannsarkeologi, med innendørs- og utendørsutstilinger, og båtmodeller. Du finner det på Bygdøynes rett ved siden av Frammuseet; som stiller ut et stort polarforskningsskip fra 1800-tallet, og Kon-Tiki museet; som handler om eventyreren Thor Heyerdahls liv.

Et annet spennende museum for hele familien er Naturhistorisk museum hvor familien kan se dinosaurer, stå midt i en virtuell tropisk storm og oppdage planter fra hele verden. Museet ligger i Botanisk hage der du også finner kaféen Handwerk; kanskje Oslos koseligste kafé i byens eldste tømmerbygning.

Burger og bakevarer

Spis god mat på BFF; diner med typisk amerikanske matretter, fra buttermilk-pannekaker til fritert kylling, Grezzo; autentisk, rustikk italiensk mat med egen søndagsmeny og Ugress; burgersted på Torshov med lokale, økologiske ingredienser. For hyggelig kafébesøk dra til Åpent Bakeri Inkognito Terrasse; som tilbyr gode bakevarer, kaffe, sandwicher, og hvor kirsebærtrærne blomstrer på uteplassen om våren. For riktig god kaffe besøk Java på St. Hanshaugen, Mocca på Briskeby, Tim Wendelboe og Supreme Roastworks på Grünerløkka.

Oslo har flere mathaller, og de tilbyr stort utvalg. Besøk Vippa; plassert helt ytterst på vippetangen med gode solforhold, Oslo street food; sentralt plassert i Torggata og Barcode street food; ikke langt unna Munchmuseet, Deichman Bjørvika og Operaen.

Ta en dukkert

Gode bademuligheter om sommeren finner du på Frognerbadet; utendørsbad med 50-meter basseng, stupetårn, sklie og plaskebasseng, Sørenga sjøbad; delvis flytende badeplass med barnevennlig sandstrand, stupebrett, benker, bryggekanter og gresslette, og Huk badestrand; Oslos mest populære badestrender med sandstrender, store gressletter, toaletter og tilrettelagt for bevegelseshemmede. Med Ruter-billett til kollektivtilbudet kommer du også ut til øyene i Oslo. Besøk Hovedøya; Oslos nærmeste og største øy, med gressletter, stier, turveier og sydvendt badeplass. Det er også ruiner etter et Cistercienserkloster på øya.

En kort kjøretur utenfor Oslo

Rett utenfor Oslo ligger Tusenfryd; Norges største familiepark og en morsom destinasjon for hele familien. Med over 30 attraksjoner med tempoer fra rolig og moderat til intenst. Om sommeren er Badefryd åpen med sklier, bassenger og badeelv.

Bare en kort kjøretur ut av Oslo, i retning Lillestrøm, finner du Snø; en helårsarena for vinteropplevelser med muligheter for langrenn, alpint, snowboard, freeski og isklatring, alt under samme tak. På andre siden av veien ligger Megafun; Nordens største lekeland med vindtunnel, laserspill og 6D-kino.

En times kjøretur utenfor Oslo ligger Hadeland glassverk; helårsåpen turistattraksjon og handelsdestinasjon basert på historie, kunst, kultur og gamle håndverkstradisjoner. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift. I nærheten ligger også Kistefos museum; med et nytt arkitekttegnet bygg i verdensklasse, industrihistorie, kulturhistorie og en flott skulpturpark. Ta en ekstra halvtimes kjøretur fra Kistefos museum til Røykenvik, og du finner Lokstallen; en hyggelig restaurant med god mat i lokalet til en gammel togstall, med utsikt over Randsfjorden.