De beste attraksjonene i Malmø

Tre falafeltips

Havnebyen Malmø har mye god mat å tilby, og er du glad i falafel har du kommet til rett by. Besøk Värnhems Falafel; et hull i veggen-sted, Falafel By Youssif; en matvogn og å anses som den originale Malmø-falafelen og Falafel & Burgers, sentrumsnær falafel og smash-burgere.

Kjøp og vegansk bakst

Annen deilig mat får du på Aster; veldig god mat og bra vin, en klassiker i Malmø og Scandwich; brettspill, fantastisk sprø pommes frittes og god stemning. For gode kafeer se til Solde Kaffebar & Kafferosteri; bakverk og kaffebrenneri, Uggla kaffebar; hjørnekafé med god frokost og økologisk mat, Bageri Leve; vegansk bakst.

Vintage og kjøpesenter

For shopping i Malmø gå til Davidshall for vintagebutikkene; Pop Boutique; vintagekjede med utvalg fra 50- og 90-tallet, og Rad Susie Vintage; godt utvalg i både høyden og dypden av den lille butikken. Gå over kanalen og til Gamle Väster for shopping i kjedebutikkene og senteret slik som Åhlens City.

Besøk landemerkene

Besøk et av Malmøs mest populære landemerker, skyskraperen Turning Torso; et utsiktspunkt tegnet av den anerkjente spanske arkitekten Santiago Calatrava. Besøk Malmø Konsthall; samtidskunst i åpen planløsning, Malmø kunstmuseum; en av Sveriges største samlinger med kunst, og som også ligger inntil 1500-talls slottet Malmøhus slott; et av nordens eldste bevarte renessanseslott. Ta også turen innom Form/ Design center; en møteplass for arkitektur, design og kunsthåndverk.

For de minste

Folkets park i sentrum av Malmø er Sveriges eldste park. Her finner du iskrem, loppemarkeder og teater og utendørskonserter. Minigolf og skating, to gigantiske lekeplasser med sklier og et terrarium med slanger, øgler, skilpadder og miniatyr-aper. I denne gratis parken er det noe for enhver. For de minst er Funnys eventyr et morsomt stopp og en billett til fantasiens verden. Møt karakterer som Mummitrollet, Albert Åberg og Gubben og katten.

Tips i nærheten

Ta med barna til Skånes Djurpark; et hjem for ville og tamme nordiske dyr. Når dere er i dyreparken er et stopp innom Shaun the Sheep-temaparken og “Expedition Up” med broer av trær oppe i trærne vel verdt et besøk. Ser familien etter et mer tropisk besøk er Tropikariatet i Helsingborg et godt stopp. Her får barna muligheten til å klappe både haier og krokodiller, eller mate surikater. Gode vafler fås i Café Masai Mara. Gå en tur med det vennlige dyret alpakka i skogen nord i Skåne på Alpacka och Älg Ekofarm i Hultet, en halvannen times kjøretur utenfor Malmø.

Rett over en time utenfor Malmø ligger Wanås Konst; en økologisk gård, hotel og fremforalt spektakulær skulpturpark. 45 minutter østover fra Malmø, i Helsingborg, finner du Fredriksdal; et utendørs museum med dyr som geiter, hester og kuer. Hver søndag kan barna få hjelpe bonden med å mate dyrene på gården.