Den perfekte bilen i byen

Er du en av mange som bor i en storby og ikke eier bil, men synes det kunne vært greit med en bil i perioder? Det å kjøre bil i byen kan for mange virke både stressende og problematisk, men med en av våre mange bybiler kan hverdagen i storbyen bli litt lettere.

Alt du trenger å vite om å kjøre bil i byen

Mye trafikk, mange mennesker, enveiskjøring og trange gater er bare noe som følger med i trafikkbildet i byen. Her er alle tingene du må være klar over dersom du skal kjøre bil i storbyen. Først og fremt er det viktig å være klar over sin egen rolle i trafikken. Som bilist i en by er man omringet av mange såkalte myke trafikanter. Dette kan være alt fra gående til syklende og mennesker på el-sparkesykkel. I en eventuell ulykkessituasjon er det greit å være klar over at det er du som kommer best ut av det, og dermed har det største ansvaret. I den forbindelse burde man være ekstra oppmerksom ved fotgjengeroverganger og lyskryss. Et grønt lys betyr ikke alltid at det er fritt frem. Ha det som en huskeregel og alltid ta en ekstra sjekk før du gasser på.

Et annet tips er å generelt prøve å holde seg rolig. Ikke la deg stresse av andre biler og mennesker, men ta seg god tid og ikke ta unødvendige sjanser. En irritert bilist bak er alltid bedre enn en eventuell ulykke. Hvis man ikke er komfortabel med masse trafikk på en gang kan det også være lurt å holde seg unna rushtiden på morgenen og ettermiddagen. Dessuten vil dette spare deg for mye tid i kø. En annen ting som er greit å notere seg er at det kan være utfordrende å finne parkeringsplass. Beregn derfor alltid ekstra tid hvis det er noe spesielt du skal rekke. Det å kjøre i byen er ikke noe man nødvendigvis blir god på med en gang, men krever øvelse. Gi det derfor tid, så vil du sakte men sikkert bli bedre og bedre for hver gang.

Den perfekte bilen for deg som bor i byen

Er du på utkikk etter en smidig og lettkjørt bil som er enkel å parkere og manøvrere i trange gater, da har vi den perfekte bilen for deg. Vår ​​Fiat 500e Icon 3+1 er en liten og nett bil, men full av smarte teknologiske løsninger. Med 360- graders droneperspektiv, blindsoneassistent og parkeringskamera er det ingen sak å kjøre eller parkere på utfordrende steder. Med andre ord den perfekt bybilen. Dessuten er dette en elektrisk utgave, noe som gjør at du kan kjøre med god samvittighet uten å tenke på utslipp. Med en rekkevidde på 307 kilometer og mulighet for hurtiglading kommer du deg lett fra a til b på en effektiv måte, uten å bekymre deg for hvor langt du har igjen. Med et automatisk bremsesystem som varsler føreren, og overvåkning av bilens sideveisbevegelser, føler du deg ekstra trygg. Dette er rett og slett en bybil du ikke vil gå foruten.

Tesla model Y er en av de mest ettertraktede elbilene på det norske markedet om dagen, og av god grunn. Elbilen er laget for å være så allsidig som mulig, godt med bagasjeplass og utstyrt med tekniske finesser du forventer av en bil i toppklassen i dag. Tesla model Y har av motor.no´s test fått 10/10 på kjøreegenskaper “Y er særdeles kvikk og spenstig i reaksjonene og forrykende rask”, noe som eksempelvis kommer godt med i Sinsenkrysset i rushtiden.

Dersom du er på utkikk etter en litt lavere bil med lengre rekkevidde, ideelt for pendlere, så tilbyr vi også Tesla model 3.

Hvilken bil er lettest å parkere?

Parkering er for mange en reell utfordring, enten det er snakk om kronglete lukeparkering eller trange parkeringshus. Spesielt i de større byene er dette et kjent problem. Av våre bilmodeller er det Smart EQ Forfour som topper listen for de enkleste bilene å parkere. Denne elektriske bybilen er noe mindre enn de andre modellene, men på tross av sin komprimerte størrelse er det god nok plass i bagasjerommet for handleposer, ryggsekker og annet man skal ha med seg. Dessuten kommer den med isofix-fester i baksetet, noe som gjør det lettere dersom du skal ha med deg noen små. Dette er en liten, men praktisk bil som du helt klart burde vurdere dersom du er på utkikk etter en bybil.

Ser du etter en enda smidigere og mindre bil, da burde du også ta en titt på modellen Smart EQ Fortwo. Med en bredde på 1,66 meter er dette en kvikk og morsom to-seter som gjør bykjøringen til en lek, for ikke snakk om parkeringen. Her smetter de lett inn på alle parkeringsplasser, selv om nabobilen har stjålet noen saftige cm av din plass. Dessuten er dette også en helelektrisk bil med en grei rekkevidde. I tillegg er dette våre to rimeligste modeller, som passer bra for deg som ikke vil bruke altfor mye på bil, men trenger den ekstra hjelpen i hverdagen som en bil kan gi deg.

Dette må du vite om parkering i byen

Det å finne en parkeringsplass i byen er ikke alltid like lett. Den mest lettvinte løsningen, hvor det som oftes er ledig, er parkeringshus. Det finnes en rekke ulike aktører og parkeringshus rundt om i byen. Eksempelvis Europark og Q-park. Her må man være klar over at prisene kan variere mye fra sted til sted. Dersom du skal parkere i et helt døgn finner du som regel de billigste parkeringshusene rundt Spektrum og øst i Oslo sentrum. Flere parkeringshus tilbyr også langtidsparkering, dersom du har behov for det. Utenom dette er det alltid mulig å finne gateparkering i en av Oslos mange gater, eller parkere langs en kommunal vei. Her er det imidlertid viktig å se nøye på parkeringsskiltet og hvilke regler som gjelder for det bestemte området. En hovedregel er at det er gratis å parkere på disse stedene på søndager og røde dager.

Dersom du kjører el-bil finnes det i tillegg rundt 400 kommunale parkeringsplasser med lademulighet hvor du kan stå gratis. Flere parkeringshus har også egne parkeringsplasser spesielt for elbilsjåfører. Med et Oslo Pass fra VisitOslo har du også mulighet å parkere gratis på alle kommunale parkeringsplasser i byen. Dette er perfekt for deg som skal på dagstur til byen og ønsker å oppleve mest mulig på kortest tid. Dersom du har et bilabonnoment fra Fleks og er bosatt i byen kan du også søke om beboerparkering, noe som kommer godt med hvis du er på utkikk etter noe mer fast.

Derfor er en liten bil like bra som en stor

Selv om man bor i en by med et utbredt kollektivtilbud, er det mange som føler på et behov knyttet til det å ha en bil i korte- eller lengre perioder. Dette enten det er snakk om å frakte tunge handleposer, besøke noen som bor langt unna eller bare den ekstra friheten en bil medbringer. En bil gir deg også muligheten å være mer spontan uten å være avhengig av kollektivtransport. Dette enten du ønsker å oppleve noe i utkanten av byen eller dra lenger bort for en helg. For ikke snakk om de kalde vintermånedene, hvor veien til skole eller jobb føles litt ekstra lang. Valget mellom en stor eller liten bil kan imidlertid være utfordrende. Det er som sagt mange fordeler knyttet til det å ha en liten bil blant annet når det kommer til bykjøring og parkering. I tillegg krever de mindre drivstoff enn større varianter, noe som på sikt vil spare deg for en god del kostnader. Dessuten er bilabonnementene for våre mindre biler noe billigere.

Spørsmålet er da, hvorfor betale mer for ekstra bagasjeplass og tilleggsutstyr man egentlig ikke trenger? Skulle behovet derimot endre seg over tid, står du helt fritt til å bytte til en av våre større modeller. I tillegg inkluderer alle våre bilabonnementer forsikring, service, dekkhotell og veihjelp. Og skulle noe av det tekniske gå i stykker, så kontakter du oss og vi fikser det. Dessuten slipper du å tenke på EU-kontroll og årlig verditap, noe som kan skape mye hodebry for de fleste bileiere. Så hvorfor være bundet opp til en bil i flere år når det er så mange fordeler ved å abonnere på bil, og til og med til en lavere pris. La oss hjelpe deg med å gjøre hverdagen litt enklere med en av våre bybiler.