Rett utenfor hovedstaden finner du fartsfylte opplevelser i flotte omgivelser i Vestfold og Telemark fylke: Naturnære tretopphytter, Skandinavias største klatrepark, skateparker for store og små, og ikke minst Østlandets beste bølger å surfe på. Anbefalingene ser først og fremst på steder å kjøre til i Vestfold.
Klatring
Høyt og lavt
Høyt og Lavt Vestfold er skandinavias største klatrepark med hele 18 klatreparker over store deler av landet. Opplev naturen samtidig som du utfordrer deg selv oppe i tretoppene. Høyt og Lavt tilbyr ulike ferdighetsnivåer, og passer derfor for både voksne og barn. Dette er lek, moro og mestringsfølelse uansett alder.
Tretopphytte
Å Camp
Hos Å Camp i Austbygda i Telemark kan du prøve både micro-hus og tretopphytte. Ta morgenbad i den brusende elva, lag mat på utekjøkken eller slapp av i et vedfyrt badekar. Her kan du ta en pause fra hverdagen, møte nye folk og være i ett med naturen.
Laagen
Laagen tilbyr naturnært opphold, og du kan velge mellom tretopphytte og glasscontainer. Dette er et naturresort bygget på enkle designprinsipper. Hos Laagen kan du nyte stillheten og se rett ut i det norske kulturlandskapet. Fuglekvitter, rolig brus fra elven og stjernehimmel – en naturopplevelse med komfortable fasiliteter bare en kort kjøretur utenfor hovedstadens travle liv.
Sykkeltur
Laagen
Hos Laagen kan du leie el-sykkel og utforske Lågendalen på to hjul. Tilpass turen etter egne behov, om det er fart og spenning, eller å oppdage mer av området rundt Lågendalen. Dra på tur på skogsstier og langs veier med flott utsikt til elver, fosser og norsk skog. Rett i nærheten ligger også Høyt og Lavt Vestfold.
Laksefiske i Numedalslågen
Brufoss
I Numedalslågen er det gode muligheter for å fluefiske. Numedalslågen er en av Norges beste lakseelver og området rundt Kjærra er et av de beste stedene å fiske. For å fiske trenger du et fiskekort, da fisking i Lågendalen er regulert. Sesongen for å fiske villaks går fra juni til august, med ulike tider for ulike plasser oppover elva. Maks to fisk per dag. Før og gjennom sesongen kan fiskekort kjøpes gjennom nettsidene til Brufoss.
Skating og sparkesykkel
Zeiner-parken / Gunnarsbø skatepark i Tønsberg
Midt i Tønsberg ligger Gunnarsbø Skatepark, som også går under navnet Zeiner-parken. Betongparken ble bygget i 2013 og tilbyr variert terreng, slik at både voksne og barn kan leke seg. Parkens plassering gjør det til et naturlig stoppested om du er på vei over til Nøtterøy eller Tjøme.
Tjøme skatepark
Blant sommeridyll i Tjøme ligger en stor skatepark som også kan kalles for et Mekka for de som liker å skate ramper. Her har du utfordringer for alle skatere og sparkesykkel-entusiaster med en egen «street»-del, miniramper, betongbowl, vertrampe og en liten bowl. Du finner Tjøme skatepark på midten av Tjøme-øya, og det er kort vei å kjøre for et avkjølende bad for små og store ekstremsportutøvere.
Hjertnesstranda skatepark, Sandefjord
Adresse: Strandpromenaden 6, 3208 Sandefjord
Idet du kjører inn til Sandefjord sentrum fra RV303 vil du se Hjertnesstranda skatepark på høyre side. Her har du mange kvadratmeter å boltre deg på, enten du driver med rullebrett, sparkesykkel, BMX eller inlines. Parken passer godt for store og små, men les deg gjerne opp på adferdsreglene fra Sandefjord kommune. Skateparken er åpen for alle fram til kl. 18.30. Fra kl. 18.30 - 22.00 er parken åpen for alle over 10 år. Ved Hjertnesstranda er det flere aktivitetsmuligheter og en felles grill. Et perfekt pitstop på vei ut til Ula!
Månejordet i Larvik
Adresse: Dronning Gydas vei, Larvik
Skateparken på Månejordet i Larvik er muligens for de mer avanserte, men er fortsatt gøyal for de minste som har en skateinteresse. Parken betegnes som en «street»-park, noe som betyr at det ikke er mange ramper og fokus på mer gatelignende elementer. Det er også en stor bowl rett ved, så bruk hjelm om du sender poden eller deg selv ned i den dype enden. Fra parken er det ca. 15 minutter kjøring til Helgeroa eller Nevlunghavn.
Kajakkpadling
Kajakkpadling.no
Lenke til kajakkpadling.no
Hos Kajakkpadling.no kan du bli med på guidet tur både om du har, eller ikke har, erfaring med å padle kajakk fra før. Kajakkpadling.no tilbyr turer i Tønsberg i skumringen, til Verdens Ende ved godt vær, eller du kan prøve kajakkpadling og yoga i kombinasjon hos Mynte Yoga i Sandefjord.
Turer
Kyststien, Larvik
Nyttige lenker: https://ut.no/turforslag/114733/kyststien-brunlanes https://www.jentenepakyststien.no
Kyststien fra Sandefjord til Larvik er 33 kilometer lang, men flott å gå bare deler av også. En populær rute for både tilreisende og lokalbefolkningen. Hvis man vil gå flere sammen kan man delta på Jentene på kyststien 11.juni, som går fra Stavern til Anvik gård.
Mølen, Larvik
Mellom Helgeroa og Nevlunghavn ligger Mølen, en historisk rullesteinsstrand med hundre millioner år gamle steiner. Mølen er en del av verdens største naturmonument fra sist istid. Dette er et vakkert skue, og det er enkelt å kjøre hele veien bort til stranda.
Verdens ende
Helt ute ved Tjøme i Tønsberg ligger Verdens ende med utsikt over horisonten og Færder nasjonalpark. Ta med badetøy og kamera for her kan du både bade, fotografere utsikten og se vippefyret fra 1932 som er bygget av rullestein. Verdens ende er lett tilgjengelig med flere parkeringsplasser, og ligger bare 30 minutter utenfor Tønsberg sentrum.
Bøkeskogen i Larvik
Bøkeskogen i Larvik er på 300 mål og ligger flott til på toppen av Larvik by. Dette er norges største bøkeskog og Norges første offentlige friområde. Her er finner du gangstier og turløyper både gjennom skogen og opp til Farrisvannet. Bøkeskogens høyeste punkt heter Utsikten, hvor du kan se ut over det flotte Farrisvannet.
Gaustatoppen
Ved Rjukan i Telemark ligger populære Gaustatoppen 1883 meter over havet. Se Sør-Norges videste utsikt når du bestiger fjellet etter 4,6 km. Gaustatoppen blir av mange sett på som et av Norges vakreste fjell. Det er flere veier til toppen, noe som gjør dette til en tur du kan gjøre flere ganger. Sesongen går fra mai til oktober.
Foldvik familiepark
I Foldvik familiepark er det mye moro for de aller minste. Om det er det første møtet med dyr som lama, geitekillinger og esel, eller å gjøre aktiviteter som å kjøre minitraktor, zipline eller få med hele familien på minigolf.
Surfing
Saltstein ved Larvik
Saltstein utenfor Nevlunghavn og Larvik er kanskje Østlandets mest kjente surfested og med god grunn: Det er ofte gode forhold for både windsurfing og brett. Saltstein er et populært surfeested, men det har vært ulovlig å drive med vannsport på Saltstien og Mølen mellom 2000 og 2019.