Derfor bør du abonnere fremfor å kjøpe bil

Visste du at de fleste biler er parkert godt over 90 prosent av tiden?

Med et bilabonnement har du alle de samme frihetene som ved å eie bil, men det er rimeligere og enklere.

Bil koster penger. Slik har det alltid vært, og slik kommer det mest sannsynlig alltid til å være. Men du kan faktisk ha tilgang på egen bil – uten å eie den – akkurat når du trenger den. Du trenger verken binde deg opp økonomisk eller tidsmessig.

Spar tusenvis av kroner

For mange er bilen en av de største utgiftene hver måned. Man betaler ned på gjeld med renter, samtidig som bilen synker i verdi og uforutsette regninger dukker opp.

Med enten månedsleie eller langtidsleie av bil, gjennom abonnement hos Fleks, betaler du én månedlig pris, samtidig som du unngår verdifall og slipper vedlikehold av kjøretøyet.

Det er i de aller fleste tilfeller dyrere å kjøpe bil enn å abonnere på bil. Basert på utregninger gjort av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er det i seks av åtte tilfeller rimeligere å abonnere på små og mellomstore biler, og du kan faktisk spare flere tusen kroner. Utregningen til OFV viste også at alle de utvalgte sedanene og stasjonsvognene Fleks tilbyr er mer økonomisk å abonnere på. Det samme gjelder for SUV'er hvor 7 av 10 er rimeligere gjennom Fleks enn å eie selv.

Ta for eksempel en splitter ny Mercedes Benz A-klasse. Ved å flekse kontra å kjøpe, kan du spare hele 12.000 kroner årlig. Du vil fortsatt ha alle de samme frihetene som ved å eie bilen, men også slippe å tenke på alt det praktiske. Samtidig trenger du ikke å bekymre deg over hvor mye bilen er verdt når du skal selge den og du sløser ikke bort verdifull egenkapital.

Fleksibel bilhverdag

Med Fleks kan du få akkurat den bilen du ønsker. Det er ingen bindingstid, og om du ikke har behov for bil i en periode, for eksempel i ferier, kan du enkelt sette abonnementet på pause. Du har også muligheten til å flekse til en annen bil, når som helst. Om du vil ha en SUV på vinteren og en elbil på sommeren er helt opp til deg.

Ukomplisert og problemfritt

Det å tegne et bilabonnement fungerer på samme måte som å tegne et Spotify- eller Netflix-abonnement, og du kan bytte, tilpasse og avslutte det når du vil. Det er et relativt nytt konsept som utfordrer de tradisjonelle tankene om å eie bil.

Bil koster ikke bare penger, men også tid. Med månedsleie av bil gjennom bilabonnement har du forsikring, service, veihjelp, dekkhotell, dekkskift og 1000 kilometer inkludert i prisen. Fleks tar også hånd om utskiftning av slitedeler og EU-kontroller. Mye av dette gjøres mellom bilbytter - med andre ord vil du sjeldent oppleve at bilen er på verksted.

Hos Fleks er bilen din så lenge du vil ha den.

Se biler og priser her.