– Å ha et bilabonnement er en god økonomisk løsning for vår familie

Fleks er en tjeneste som utfordrer den tradisjonelle måten å ha tilgang til bil på. Det finnes en løsning der du verken leaser eller kjøper, men heller abonnerer på bilen som passer ditt behov!

Akkurat som med andre strømmetjenester betaler du kun en bestemt sum per måned, men den store forskjellen er at Fleks har ingen bindingstid. Det er ingen innskudd, gebyrer eller forpliktelser. En av de som har valgt å heller abonnere på bil er familien Moen. Hans Christian og kona har tre barn og bor på Smestad i Oslo.

– For oss er bilabonnement en ypperlig og økonomisk løsning, mener han.

Når kabalen går opp

I innkjørselen står en Smart EQ Forfour. Dette er familiens andre bil, en praktisk og kompakt bil som passer perfekt for småkjøring til fotballtrening, henting og levering i barnehage og skole og for turer til jobben. Det er akkurat dét Hans Christian bruker den til.

– Vi fant raskt ut at det var behov for en liten bil til. For å slippe å sykle på vinteren og våren mener jeg dette har vært et fint alternativ. Bilen brukes til handleturer, treninger eller henting av barn, og da er det kjekt å ha en bil som får kabalen til å gå opp, forteller trebarnsfaren.

– Sykkelen er veldig praktisk, men det er mye pes med å kle barna i fullt vinterutstyr for så å begi seg ut i norsk vær og vind. Det sparer oss mye tid og krefter med en liten bybil, legger han til.

Med Fleks bilabonnement er service, forsikring, dekkslitasje og lignende inkludert. Hans Christian betaler kun for månedsleien, drivstoff/strøm og bompenger.Ingen tap av restverdi

Men det er flere økonomiske årsaker til at Hans Christian valgte Fleks. Smart-bilen koster 3699 kroner i måneden, og var en perfekt løsning for familien Moen i vintermånedene.

– Først og fremst binder vi ikke opp masse penger over flere år. Med et bilabonnement betaler vi månedlig og kan avslutte abonnementet vårt når vi selv ønsker, samtidig som det ikke er noe innskudd.

Ved å heller abonnere på bil mener Hans Christian at de unngår et unødvendig stort innskudd eller verdifall på bilen. Verdifallet på nye biler kan være så høyt som opp til 20 prosent, mener Smarte penger. I årene videre kan man forvente at verdien synker med ytterligere 10 prosent per år. Siden de har valgt en elbil har Hans Christian vært svært nøye på at de ikke risikerer å tape penger.

– Vi ville ha en elbil, men her skjer teknologiutviklingen i et forrykende tempo. Om et halvt år sitter du kanskje igjen med en bil som har gårsdagens teknologi, og du aner ikke hva slags verdi den har som bruktbil. Denne risikoen er eliminert gjennom et bilabonnement.Fleks er fleks

Akkurat i dag trenger familien en mindre bil, men om de skulle ha behov for en SUV eller stasjonsvogn er det enkelt å bytte fra måned til måned. Fleks har 30 ulike modeller i bilparken, enten det er hybrider, elektriske eller med forbrenningsmotor. Du kan også velge med eller uten hengerfeste.

– Vi har ikke benyttet oss av byttefunksjonen ennå, men det er jo herlig å bare ha alternativet. I sommermånedene vil vi kanskje ha behov for en større bil om man skal på tur eller på hytta.

Enn så lenge blir Smart-en værende i familien Moen. Om de finner ut at de ikke trenger den om 30 dager, kan de si opp avtalen.

– Vi har ingen deadline og det er en fleksibel ordning som både er økonomisk og praktisk. I utgangspunktet skulle vi ha vår Smart Forfour frem til tidlig vår i år, men nå har vi den fortsatt. Jeg har blitt litt glad i den, sier Hans Christian og ler.